Tänä kesänä kaikki on tapahtunut vauhdilla, niin marjojen kypsyminenkin. Eipä mennyt kovin paljon aikaa, kun olimme tyhjänneet kaikki marjapensaat. Punaiset ja valkoiset viinimarjat tykkäsivät tästä kesästä, mutta mustia tuli valitettavan vähän. Ja ne viheliäiset varistivat marjoja ennen kypsymistä. Olisivat olleet tyytyväisiä, kun raakilevaiheessa ja myöhemminkin kastelimme pensaat kunnolla.

Me laitamme mehut vanhanaikaisesti (?) pulloihin, jotka säilytämme anoppilan kellarissa. Se tietää pullojen pesua ja varsinkin etikettien poistamista viinipulloista. Tein poikkitieteellisen tutkimuksen, mikä on helpoin tapa irrottaa etiketit. Vaihtoehdot katselin netistä:

Kun pullot laittaa veteen 1-2 vuorokaudeksi niin jopa tulee puhdasta.

vesipullo.jpg  

Ei tapahtunut mitään, etiketit edelleen suht tiukasti kiinni pulloissa.

Kertoivat ruokasoodan olevan sellainen ihmeaine, joka irrottaa. Ei irrottanut

leivinj%20pullo.jpg  

Laitoin ruokasoodan keittiön kaappiin ja otin iki-ihanan monitoiminesteen eli Miramen kynsilakanpoistoaineen. Ja jopa tepsi. Ei haitannut vaikka laitoin ainetta pikkuhousunsuojaan ja sillä pyyhin, kun vanulaput olivat loppu. Tuo Mirame on DaCapon ohella ikuisuustuote. Niitä on ollut myynnissä niin kauan kuin muistan ja muistan aika kauas.

miramepullo.jpg   

Nyt ovat mehut pulloissa ja odottelemme omenoiden kypsymistä ja niiden mehustamista. Näyttävät olevan niin pihlajanmarjakoin merkkaamia, etten taida tehdä kovin paljon sosetta.