Meidän tuvan yhdessä nurkassa on kolmikerroksinen ylisänky. Yleensähän ne ovat olleet kaksikerroksisia. Aivan tähän saakka ala- ja ylisängyt ovat olleet varastokäytössä. Ylisängyssä sekalaista tavaraa ja alasänky "vaatekomerona".

aitan%20ikkuna%20002-normal.jpg     

Meillä ei ole alakerrassa kovin paljon komerotilaa, koska "tavalliset" komerot eivät oikein hyvin istu vanhaan taloon. Täällä pidimme harvemmin käytettäviä vaatteita. Nyt kuitenkin siirsimme ylimääräiset vaatteet yläkertaan ja teimme alasängystä päikkäripaikan. Siellä on tosi nostalgista makoilla. Viimeksi olenkin nukkunut alasängyssä ennen rippikouluikää. Minä nukuin nuorimman velipojan kanssa ja ylisängyssä nukkui kaksi velipoikaa. 

Meidän talon ylisänkyyn ei ole rappuja vaan edessä on ollut kaahimalavitta eli iso jakkara. Sitä emme kuitenkaan tuoneet tupaan. Nyt meillä on raput ylisänkyyn. 

raput-normal.jpg  IMG_0226-normal.jpg

Syntymäkotini ylisänkyrustinki vietiin tuvasta pois 1980 -luvun remontissa. Sänky taisi mennä hellapuiksi, mutta raput olivat pitkään puuladon nurkassa. Sieltä ne siirrettiin muutamaksi vuodeksi meidän puulatoon ja pitihän niiden päästä sisätiloihin. Raput jouduttiin irrottamaan lankusta lievää väkivaltaa käyttäen melkein kilon paloina. Entisöintipiirissä liimasin palat yhteen, krapasin vanhan maalin pois ja maalasin uudelleen. Siinä ne nyt ovat isännän suosiollisella avustuksella. Näilläkin rapuilla on oma tarinansa ja historiansa niinkuin muillakin vanhoilla esineillä. Ja minulla yksi lenkki lapsuuteen.