Yöllä satoi sopivasti ettei ole kiva mennä puutarhaan. Ei tietenkään sunnuntaina tarttisi mennä puutarhatöihin eikä muihinkaan töihin. Sattui kuitenkin järjestely- ja siivousfiilis päälle ja tuottihan se tulosta.

Ystäväni Helena antoi minulle muutama vuosi sitten ison pinon vanhoja Novitan neulelehtiä, kun ei malttanut laittaa niitä paperinkeräykseen. Nyt minä päätin kovettaa luontoni ja laittaa ne pois. Tietenkin sen jälkeen, kun plarasin ne läpi. 

Oi aikoja, oi neuleita.

Tällä kuvioinnilla voisin neuloa vieläkin. Voi miten karehdinkaan silloin naisia, joilla oli noin paksu ja pitkä tukka! Ohje vuodelta 1989.  

aa%20kelt89.jpg  

Muistatteko televisiosta tämän kuuluttajan, jolla oli aina tosi muhkeita neuleita? Nyt kattoen järkyttäviä.

aa%20irene%20001.jpg  

Ja nuo olkatoppaukset. Taisin viime syksynä laittaa roskiin viimeiset olkatoppaukset. Sillä riskillä, että hartiat määrättäisiin taas leviämään. Takamus kuulemma näyttää pienemmältä, kun on kunnon olkatoppaukset. Nämä neuleet ovat vuodelta 1991.

 tilus91.jpg   

aa%20olat%20001.jpg  

Jos 80-luvun malleilla takamus kapeni, 90-luvulla ei tarvinnut kaventaa. Kroppa makkaroineen sopii hyvin neuleisiin. Oikeastaan aika kätevä muoti.

Vuosi 1992

aa%20kirkas92.jpg  

... ja NIIN naisellista....

Vuosi 1994

aa%20turk94.jpg  

Vuosi 1994

aa%20laihat.jpg

 Niinhän se menee, että muutaman vuosikymmenen välein muoti toistaa itseään. Hiukan muunneltuna. Jään tässä miettimään, mitä muotioikkuja haluaisin takaisin. 

p.s. Helenat liittyvät minunkin neuleharrastukseeni. 70-luvulla ystäväni Helena innosti mut neulomiseen ja joutui sitten opettamaankin. Minä puolestaan innostin toisen Helena-ystäväni neulomiseen. Hänet, joka toi nämä lehdet.