Jos olet katsonu teeveestä Pokka pitää -sarjaa, tiedät Hyachintin kynttiläillallisista. Minäkin olen valmistautumassa niihin, tosin homma on aivan alkutekijöissään. Idea lähti siitä, kun mut kutsuttiin mielenkiintoiseen sisäpiirijuttuun. Kutsuttiin hiukan niinkuin leijoneihin tai rotareihin, joihin nimenomaan kutsutaan eikä sinne voi itteään tyrkyttää.

Tämä sisäpiirijuttu oli kynttilöiden valupäivä pienellä piirillä. Ihmettelin, kun piti ottaa mukaan vanha tennismaila. Tapahtumapaikkana oli entisen työkaverin vestas, jossa oli mukana hänen nykyisiä työkavereita, molempien entisen työkaverin vaimo ja hänen tyttärentyttärensä ja kummityttönsä. Tällä esittelyllähän selvisi mukanaolijat!

Näin se tapahtui:

Kattilassa sulatettiin muistaakseni steariini, parafiini ja mehiläisvaha. Tähän en sekaantunut.

1%20sulatus.jpg  

Selvisi tennismailan arvoitus. Siihen sidottiin sydänlangat. Mumma opettaa tyttärentytärtä, joka nuorimmaisena oli koko ajan työn touhussa. Ei kyllästynyt lainkaan.

2%20mumma%20ja%20Emma.jpg  

Sydänlangat kastettiin isoon kattilaan, jossa kynttiläaines pysyi sulana alla olevan kuuman vesisäiliön ansiosta.

3%20kasto.jpg  

Välillä kynttilöitä suoristettiin.

4%20pienet.jpg  

Olimme ringissä ja vuorotellan kastoimme kynttilöitä, jolloin ne ehtivät välillä jähmettyä hiukan.

5a%20rinki.jpg  

Tämä vaatiin vielä kastamista.

5%20upotus.jpg  

mutta tämä ei

6%20valmis.jpg  

Kynttilöiden kovettumiseen meni jonkin aikaa mutta tässä ne lepäilevät rauhassa.

7%20kovetus.jpg  

Tämän kaiken teki mullekin mahdolliseksi talon emäntä, joka kivan puuhan lisäksi tarjoili kahvit ja ruuat. Mikäpä meidän oli ollessa.

9%20em%C3%A4nt%C3%A4.jpg  

Iltapäivällä oli valmiina varmaan useampi sata kynttilää, jotka eivät muuten poltettaessa valu tippaakaan. Emännän kokeilema kynttiläreseptin ainesosien suhde on salaisuus.

Niin, niistä kynttiläillallisista. Ei taida tulla sellaisia, kun mulla ei ole niitä käsinmaalattuja astioita niinkuin Hyachintilla.