Eilen oli mukava kuljeskella puutarhassa kameran kanssa, kun oli niin mukava ilma. Poika osti kameraani lisäosan makrokuvien (?) ottamista varten. Joku kuva onnistui mutta joku ei. Selvästi tarvin lisäoppia.  

Kaiken maailman ötököitä löytyikin. Kirvoja näyttää olevan vähän joka paikassa. Niitä en kuvaillut vaan ruiskuttelin tolu-suolavettä. En muuten aikaisemmin ole nähnyt pikkusydämessä kirvoja.

Mahoniapensaassa napsi lehtiä muutama täplätupsukkaan toukka. Tämän vanhempia en ole koskaan tavannut. Kuvan löysin perhoskirjasta ja totesin, että kummallisia ovat. Samaa sorttia näyttää lapsikin olevan.

toukka-normal.jpg  

Pionin kukassa oli tämä kuusjalkakoppakuoriainen. Tämän kuvaaminen onnistui, kun se oli kukassa aivan hiljaa. Tuosta kuusjalasta tulikin mieleen vanha työjuttu;  muutama vuosi sitten kuntien toivottiin nimeävän kuntakasvin, -eläimen ja -kalan. Pyysimme yläasteen oppilaita tekemään ehdotuksia ja niiden perusteella nimesimme jo edesmenneen kuntamme kuntakasviksi suopursun, eläimeksi suden ja kalaksi hauen. Mielenkiintoisin ehdotus tuli kuitenkin koululaiselta, jolla oli mahtava mielikuvitus. Hän ehdotti kuntaeläimeksi viisjalkapemistäjää. Olisipa ollut kiva nähdä tämä eläin kuvassa tai elävänä!

t%C3%B6kk%C3%A4-normal.jpg  

Varsinkin aamuisin meidän siperianunikkojen kukissa käy kuhina ja jopa kisa, kuka ehtii siitepölyille. Tässäkin on tulossa todennäköisesti pieni kärhämä. Yhtä mieluinen paikka kimalaisille on töyhtöangervon kukat. Mulle muuten kaikki lentävät pörriäiset on mötiäisiä.

kimalaiset-normal.jpg