Jouduin keskiviikkona yllättävän kyselytunnin vastaajaksi. Eikä vastauksissa hyväksytty mitään ympäripyöreitä asian sivusta kertovia juttuja. 

Meidän entisöintipiirimme on lakkautetulla koululla ja naapurissa asuu lapsiperhe. Nyt tuli viisivuotias Erika katselemaan töitämme. Samalla sain ihailla hänen Barbipuseroaan ja ihanan vaaleanpunaista talvitakkiaan. 

Minä krapsutin pois maalia vanhasta nurkkakaapista. Erika tuli aivan ääreen istumaan ja kyselytunti alkoi:

K: Mikä se on?
V: Se on lämpöpuhallin

K: Miksi sinä käytät sitä?
V: Pehmennän maalia, jotta saan sen irtoamaan paremmin.

K: Miksi sitä pitää irrottaa?
V: Haluan tuon punaisen maalin näkyviin.

K: Mitäs nuo sitten ovat?
V: Ne ovat puristimia.

tuoli.jpg  

K: Miksi ne ovat tuossa?
V: Kun tuolin jalat liimataan, pitää tuoli laittaa puristuksiin, että siitä tulee kestävä.

Tätä jatkettiin jonkin aikaa, kunnes vaihdettiin aihetta. Erikalla oli kasvamassa uusi pysyvä etuhammas, jota tietenkin ihailin. Samalla puhuimme siitä, miten tärkeätä on hampaiden pesu aamulla ja illalla. Kun tärkeimmät asiat oli setvitty, Erika lähti kotiinsa.

Olemme vuosien aikana saaneet ihmetellä Erikan ja hänen vanhempien sisarustensa irronneita hampaita, suuhun tulleita aukkoja, uutta pilkottavaa hammasta, hiihdosta ja yleisurheilusta saatuja mitaleja ja uusia hienoja vaatteita. Olemme kuulemma ainut piiri, johon heidät otetaan. Tottahan joskus sanomme, että nyt jo voisitte mennä kotiin ja he tottelevat aina.

Tämä kyselytunti on hyvää harjoitusta mulle, kun pojanpoika alkaa kyselytulvansa. Merkkejä on jo näkyvissä.

Olen koukussa

Kumman puolella Regina on? Eikö Sarah ole ajoittain liian jyrkkä ja kova? Aikaisemmin inhoamani Elisabeth onkin oikeastaan aivan mukava. George on vähän nössö? Tiedäthän, mistä kirjoitan? Tietenkin Kotiin takaisin sarjasta, joka tulee arki-iltapäivisin ja huomenna perjantaina viimeinen osa tästä jaksosta. Olen täysin koukussa sarjaan. Onhan siinä juonenkäänteitä riittämiin, enemmän kuin tavallisessa elämässä. Saippuainenkin on, mutta ei haittaa. Ei ole silti Downton Abbeyn veroinen.

Eikä vain juoni ole hyvä vaan ne naisten ihanat 50-luvun vaatteet!! Saman sorttisia hameita on jo näkynytkin. Ainakin eräällä uutistenlukijalla ja tyttärellä.

maija.jpg  

Ne leveät tyllillä varustetut hameet ja ihanat kotelomekot. En tiedä, missä välissä ne sarjan naiset ehtivät vaatteensa hankkia, kun niille tapahtuu niin paljon. Ai niin, mun ykkönen on Carolyn.