Onkohan korona aiheuttanut sen, että olemme peranneet vanhoja tavaroita pitkin kevättä? Mies toi mummansa talolta mytyn kankaita, taisi olla joku hame ja sitten tämä täkänä, jonka tytär heti noteerasi:

sein%C3%A4vbaate2.jpg 

Tämän omistaja ja todennäköisesti tekijäkin oli Emma Adolfiina Koukkari, o.s. Kanto, joka meni naimisiin vuonna 1887 eli seinävaatteen valmistumisvuonna. Emma on Miehen mumman äiti ja hän on ollut ensin miniänä ja sitten emäntänä tässä meidän talossa vv. 1887-1936. Emmalla ja Juholla oli neljä poikaa; Viljo, Mikko, Lauri ja Aarne sekä tyttäret Vieno, Elin, Laura ja Irja, joka oli mieheni mumma. 

sein%C3%A4vaate.jpg  

Emma Adolfiina on kudottu tuohon Arofiina-nimellä. Liekö puhuttu tuolla tavoin tai tehty kudontavirhe. Eipä ole haitannut.

sein%C3%A4vaate1.jpg  

Hyvin oli kuivapesu onnistunut sillä yhtään uutta reikää ei ollut täkänään tullut. Nyt täytyisi löytää tälle 105x150 senttiselle vaatteelle sopiva seinä.

Tämä kuva "meidän talon" väestä on otettu 1910-luvun alkupuolella. Emma ja hänen miehensä Juho ja heidän lapsikatraansa. 

koukkarin%20v%C3%A4ki.jpg  

Aloitin tähän blogiin kirjoittamisen vuonna 2014, kun halusin tallentaa itsellenikin meidän talon kunnostamisen eri vaiheet. 1990-luvulla en tiennyt blogeista mitään vaan tallensin kuvat ja tekstit albumiin. Aloitin meidän tulosta taloon ja nyt päätän tämän blogin tähän Emman täkänään. Ympyrä on sulkeutunut.

Olen kirjoittanut 546 juttua ja on ollut hienoa lukea teidän kommenttejanne, joita on tullut kolmisentuhatta. Monet teistä on tullut minulle tutuksi vaikka emme ole koskaan tavanneetkaan. On aika lopettaa, kun uusia juttujen aiheita ei tahdo löytyä. En jätä kirjoittamista vaan nyt alan kirjoittaa jälkipolville tarinoita lapsuudestani. 

Kiitokset teille kaikille blogiani seuranneille. Toivotan oikein mukavaa kesää!