Kun me emme osaa kotona lekotella ja olla vain, käväisimme tänään syömässä närpiöläisessä Lind's Kök-kasvihuoneravintolassa. Kävimme viime vuonnakin. Kun tein siitä reissusta blogijutun, en ottanut sieltä kuvan kuvaa. Ruoka oli hyvää ja ympäristö viehättävä.

Ilmatieteenlaitos ja Foreca kilpaa kertoivat, että saamme tänään runsasta sadetta. Kotona oli tullut viitisen milliä, mutta paluumatkalla oli hieman kosteampaa. Meiltä on Närpiöön matkaa hiukka alle sata kilometriä, suoraan länteen. Paluumatkalla kieppasimme Korsnäsin ja Malaxin kautta Vaasan kupeeseen, josta Laihialle ja Ilmajoelle ja kotiin.

Näkisipä meilläkin ukkosta edeltävää taivasta puolipallon verran niinkuin reissulla. Kotona emme näe ukkosen tuloa, kun etelä-länsisuunnassa on liikaa puita. Usein jyminä yllättää.

ilmajoelta.jpg  

Lapissa vuokraavat niitä lasi-igluja kallilla hinnalla turisteille, jotka haluavat nähdä revontulia. Mulle riittäis, jos iglu olisi kesällä keskellä lakeutta. Siellä makoilisin ja kattelisin, minnepäin ukkospystyt kaatuvat vai tulevatko päälle. Ottaisin kyllä Miehen sinne turvaksi.

Meidän vintissä on tyttären nukenvaunut ja siinä pari nukkea, joita pojanpoika hellii ja välillä heittelee. Tulikin mieleen, että toinen nukke on tyttären mielinukke, joka tarttee paremman kohtelun. Se on ajan saatossa likaantunut ja vaati pientä pesua. Kun kroppa on kankainen, en uskaltanut pestä sitä itse. Vein pesulaan.

aa%20maijanukke.jpg  

Huomaatte varmaan, että nukke otettiin hellään huomaan ja hoitoon ja sille puheltiin niin nätisti. Heidän hinnastossa ei ollut määritelty nuken pesulle hintaa, joten maksukuitissa taisi olla naisten pusero tai jotain sinne päin. Eilen hain nuken kotiin. Kaikkia tahroja ei saatu pois mutta paljon oli nukke kaunistunut. Tyttärelle jätän uusien vaatteiden ompelun.