Emmehän me kahdestaan tätä huushollia korjanneet. Ei toki. Ammattilaisia tarvittiin.

kaivuu-normal.jpg

Yksi iso urakka oli pihan madaltaminen. Vuosikymmenten aikana piha oli "noussut" ja sade- ja sulamisvedet kaatuivat taloon päin. Yhden kamarin lattia oli täysin mädäntynyt ja alla olevaan kuoppaan oli valunut vettä. Pelanderin Kaivuu hoiti maa-ainekset pois kaivinkoneella, traktorilla ja kuorma-autolla. Maata kuljetettiin muistaakseni 40 kuormaa pois, jotta saatiin kaadot oikeaan suuntaan. Pihan läpi vietävän vesijohdon ja lämpökanaalin kaivuun kanssa työhön taisi mennä 3-4 päivää.

villat-normal.jpg 

Puhallusvillan siirto yläpohjaan ja alapohjaan kesti vain parisen tuntia. Villaa "ostimme" 35 kuutiota. Villan tasaaminen vei enemmän aikaa mutta oli huomattavasti miellyttävämpää kuin tavallisen villalevyn leikkaaminen ja laitto. Silmiä ei kutissut.

peltikatto-normal.jpg

Talo sai uuden konesaumatun peltikaton, jonka Seinäjoen aikuiskoulutuskeskuksen opiskelijat tekivät.

lattia-normal.jpg

Taloon oli pakko ostaa uudet lattialankut, koska vanhoja lankkuja ei voitu enää käyttää. Ainoastaan kuistin ja kuistin päällä on vanhat lattiat. Kyyjärven Saha toimitti lattialankut. Talon pinta-ala on noin 260 m², joten siinä sai sahata ja vasaroida useamman kerran. Naapurin vaarikin kävi katselemas rakennustyön etenemistä ja oli jollekin kertonut, ettei naisia saisi päästää vasaran varteen. Ne ovat miesten töitä!

Kökkäläiset kullan arvoisia

Sukulaiset, ystävät ja työkaverit tulivat usein auttamaan meitä remontissa. Ilman heitä olisi työ viivästynyt aika lailla. Ja mikä parasta, muutama tuli eväskorin kanssa ja joku grillas makkaroita. Olipa yhden maalausurakan jälkeen naisten viini-iltakin.