Tänä kesänä meillä ei ole ollut tontilla kovin isoa hommaa. Jo ennen miehen lomaa saimme aitan katon korjattua (autoin telineiden nostossa!) ja sen jälkeen on ollut vain pienempää nassarehtimista. Eipä täällä kotona osaa loikoilla ja olla vain. Vaikka oltaisiinkin, koko ajan mietimme, että mitähän paikkaa kohennettaisiin. Siksipä lähdimme muutamalle reissulle.

Tallinnassa

Tallinna%20vanha%20kaup-normal.jpg  
olimme pari päivää miehen tasavuosia juhlistaen. Aivan kahdestaan. Olemme jonkin verran kiertäneet Euroopan pääkaupunkeja mutta Tallinna on ollut lähinnä läpikulkupaikka. Olimme tavallisia turisteja eli tutustuimme vanhaan kaupunkiin, kävimme ostoskeskuksissa ja tuliaisiakin oli hieman. Olen jonkin verran lukenut viron kieltä ja tämä reissu innostaa lukemaan lisää.

Itä-Suomessa
Kummallisesti sitä tulee lähdettyä lomareissulle Tampereen ja Helsingin suuntaan vaikka monena vuonna puhuimme, että pitäis mennä Itä-Suomeen katteleen järviä ja mäkiä.

IMG_3414-normal.jpg  

Jo lähtiessä sovimme, että pysähdymme kaffille muualle kuin isoille huoltoasemille. Eka pysähdys olikin Cafe Kaapelissa Jyväskylän itäpuolella, olikohan Vaajakoskea. Kahviossa oli maailman suurin tulitikku, koska Vaajakoskella on ollut aikanaan tulitikkutehdas. Kahvion emäntä kertoili meille oikein mukavasti alueen historiaa ja kahvion vieressä olevan maasillan rakentamista. Jäi mukava fiilis!

Copy%20of%20IMG_0923-normal.jpg  

Savonlinnassa piti tietenkin käydä Olavinlinnassa, lähtiessä piipahtaa Punkaharjulla ja tutustua Kerimäen kirkkoon. Luin Pellervosta jutun Rääkkylän lossista ja niinhän meidän piti tehdä mutka Joensuuhun mennessä ja ajaa Arvinsalmen lossilla. Tuo järvissä oleva vesi on meille niin harvinaista, mutta seuraavan kuvan vesi on varsin tuttua. Meille on turhan monta kertaa osunut reissulle viileät ja sateiset ilmat.

IMG_0926-normal.jpg 

Nurmeksen Bombakin oli aivan uusi tuttavuus. Näimme reissulla aivan mahtavia maisemia mutta enemmän olisimme nähneet, jos järvien rannolla ei olisi ollut niin paljon pusikoita. Markku Pölönen kirjoittikin, että ajamme Suomessa vihreässä tunnelissa ja se piti paikkansa.

Noista järvistä sen verran, että meillä oli vain pieni järvi. Kun halusimme suuremman, se tehtiin. Oikeasti valtion vesihallinto teki 1970 -luvulla Kalajärven tekojärven tulvasuojelusyistä. Nyt tämä Kalajärvi on tosi suosittu kesäpaikka ja karavaanarit ovat useamman kerran äänestäneet Kalajärven karavaanialueen Suomen suosituimmaksi. Kävimmehän mekin muutama viikko sitten Kalajärven lavalla tansseissa.

Reissun jälkeen totesin, että nautimme mahtavista maisemista, mutta mun sielunmaisemani on lakeus. Taivasta on paljon ja näkee kauas. Maisemassa ei ole paljon mitään, mutta siinä on kuitenkin paljon. 

Tampereella
käymme useamman kerran vuodessa hyvän ystävämme Helenan luona. Aina on jonkin verran järjestettyä ohjelmaa mutta eniten leppoisaa yhdessäoloa. Tällä reissulla menimme laivalla Viikinsaareen, jossa viimeksi olen ollut 35 vuotta sitten opiskeluaikana. Saarella on viihtyisä ruokapaikka, kesäteatteri, uimaranta ja mukavia polkuja, jossa puihin oli laitettu runoja. Tämä kuvasi matkaamme.

viikinsaari-normal.jpg  

No niin, nyt on reissut tehty ja ollaan kotona. Poissa hyvä, mutta kotona paras. Ei silti kokonaan kotona.

Perjantaina menemme taas Seinäjoen Tangomarkkinoille niinkuin monta kertaa ennemminkin. Tällä kertaa emme mene polkupyörillä, kun ei ole tullut riittävästi treenattua. Kilometrejä kertyisi 60 + kaupungilla ajelut. Muutama vuosi sitten menimme kylmiltään ja tulomatkalla sen kyllä takapuolessaan tunsi. Lisäksi oli väsy 10 tunnin reissusta ja jonkinmoinen ylämäki tuntui kuin olisi isolle vaaralle kivunnut.