Juha Vainiohan lauloi miehestä joka tapasi Dingon. Minäpä tapasin tänään Molla Millsin. En tiennyt tapaavani vaan lähdin Kauhavalle Lankavan (o.s. Kauhavan Kangasaitta) lankahulinoihin. Niitä on pidetty kuulemma jo monta vuotta Seinäjoen käsityömessujen aikaan mutta minä menin nyt eka kerran. 

Nämä on niitä paikkoja, joissa meinaan tulla hulluksi. Ostettavaa on vaikka kuinka paljon varsinaisessa myymälässä, poistopisteessä ja varastohallissa. Kädet syyhyää kaikkea. Tuosta voisin neuloa villatakin, tuosta virkata neliöjakkaran, tuosta kutoa ikkunaverhot. Tätä listaa olisin voinut jatkaa loputtomiin. Onneksi pieni ääni sisälläni yritti piipittää, että lähdit ostamaan eteisen mattoa varten trikookudetta ja ontelotrikoota etkä mitään muuta. 

Tulin kaupan pihaan just oikeaan aikaan, kun nuori komea poika viittoili parkkeeraamaan pikku Poloni melkein oven eteen. Ajatteli vissiin, että tuon ajajan jalkoja pitää säästää. Sisällä oli muitakin niin paljon, että hätinä ittensä löysi seasta. Hiplailin kaiken sorttisia lankoja jos vaikka jotain sopivaa ja tarpeellista osuisi silmiin. No, ei heti osunut mutta tuttuja oli enemmän kuin omalla ruokakauppareissulla. 

hannele-normal.jpg  

Hannele laski parhaillaan, onko kärryssä riittävästi kudetta pyöreitä virkattavia mattoja varten.

ella-normal.jpg 

Ella oli sanomassa jotain tästä työstä.

kahvittelu-normal.jpg  

Kuuma kahvi lämmitti mukavasti muuten kylmässä varastohallissa. Siellä oli Airin lisäksi ainakin matonkuteita. Oli kaiken värisiä, oli trikoita ja ontelokuteita.

Ja Molla Mills

Myymälän puolella virkkasi naisten ympäröimänä nuori nätti hoikka tumma nainen. Sain luvan kuvata häntä ja vasta siinä vaiheessa hoksasin, että Molla Mills on paikalla antamassa virkkausvinkkejä.

molla%20mills%20ja%20hannele-normal.jpg  

Hannele ahkerana virkkaajana ja aikaansa seuraavana tunsi heti tämän virkkaajan. Ja niin moni muukin.

molla%20mills-normal.jpg  

Tuota kuviovirkkausta tai minkä nimistä se nyt onkaan, voisi kyllä jossain vaiheessa opetella. Hänen kirjoissahan on varmaan ohjeet.

Mitä tuli kotiin?

Kyllä oli ittessä pitelemistä, etten keksinyt mitään ylimääräistä tarpeellista ostettavaa. Vain nämä tuli mukaan. Tällä kertaa.

mattov%C3%A4rkit-normal.jpg  

Kymmenisen kiloa kahta sorttia harmaata matonkudetta. Jouluksi eteiseen uusi matto.
Ruusuinen päivä!

paperikukat-normal.jpg  

Hulinat jatkuvat. Huomenna heti aamusta Seinäjoen käsityömessuille. Tapion kaupan osatolta saan hakea yhden puuttuvan lankakerän. Hyvää palvelua heiltä!

Nähdään!