En ole vielä tehnyt pipareita, en maksalaatikoita enkä muutakaan jouluruokaa pakastimeen. Mun jouluvalmistelut alkavat kranssien teosta. Tämä harrastushan alkaa aika kylmästi metsästä.

aapuolukka.jpg  

Tässä on vuorossa mustikanvarpujen kerääminen. Niinkuin kuvasta näkyy, kranssivärkkejä kyllä löytyy. Onneksi ne tuli kerättyä, kun lämpötila oli vielä plussan puolella. Kotona vähän nauratti se, kun metsässä piti silloin tällöin kattoa taakseen. Metsässä mielikuvitus laukkaa; mitäs jos susi tai karhu yllättää?

Meidän kranssintekotavasta kerroinkin jo parisen vuotta sitten.

JOuluvalmistelua on myös kynttilöiden valaminen, josta kerroin viime vuonna. Tämän hauskuuden tarjosi jälleen ystävämme Aikku. Eikä vain tämän touhun vaan myös ruuan ja kahvit. Ringissä seisoimme ja vuorollamme kastoimme kynttilöitämme. Oli puhetta, että pitäisi olla laskuri kastokertoja varten. Paljon niitä joka tapauksessa oli.

aakastaminen.jpg  

Tänä vuonna kastoin noin 40 kynttilää, jotka eivät taatusti valu poltettaessa. Ei, vaikka kynttiläni eivät aivan tikkusuoria olleetkaan.

aa%20palava.jpg   

Oli tämäkin matkalaukku tarpeellinen. 

aakynttil%C3%A4t.jpg  

Oletko nähnyt videon miesflunssasta? Mulla on nyt aika flunssainen olo, mutta ei onneksi niin vakavaa kuin miesflunssa. Ei ole huvittanut lähteä kotoa minnekään vaan parantelen itteäni istuskelemalla ja tietysti hiukan tässä koneen ääressä.