Nyt tarttis tehdä jotain, kun oon niin lapaannuksis. Onko tuttu tunne ja sana? No, olo on sellainen, ettei oikein mitään saa kunnolla äntiin. Teen kotona arkiaskareet ja sitten olen tekevinäni jotain tarpeellistakin. Joulunpyhät sen varmaan tekivät ja nyt poden jälkitautia. Kumma tunne, mutta kyllä se tästä petraantuu. Ei ole ollut mitään kirjoitettavaakaan.

Harmittaa, kun en eilen ehtinyt kuvata meidän mahtavaa lumista ja huurteista maisemaa. Jotain jäänteitä huurteesta on vielä tänä päivänä.

Meidän Suomi 100-kuusikin on lapaannuksis.

kuusi.jpg

Tällä viikolla alkoivat onneksi kansalaisopiston piirit niin tuli viikkoon selkeitä aikatauluja. Maanantaina oli kaavoituspiiri, jossa jatketaan omien mittojen mukaisten kaavojen tekemistä. Jatkan edelleen mekon kaavoitusta, kun piti tehdä niin monta muutosta. En millään meinaa sopia annettuihin kaavoihin!

Pitsiä ruusun oksissa

Pitsiä ruusun oksissa

Samana iltana jatkoin kirjallisuuspiiriin, jossa kerroimme, mitä tykkäsimme ja miten vaikutti meihin Chamberlainin Hiljaisuus murtuu. Minä tykkäsin, aivan kaikki eivät. Viime viikkoina onkin ollut aikaa lukemiseen. Tykkäsin Antti Heikkisen Mummosta, vähemmän tykkäsin Selja Ahavan Ennen kuin mieheni katoaa, tykkäsin David Lagergranzin Tyttö, joka etsi varjoaan (uusi kirjoittaja jatkaa Millenium-sarjaa) ja tykkäsin Clare MacKintoshin Annoin sinun mennä. Ja pakkohan oli lukea Lehtolaisen Viattomuuden loppu, kun sain sen vihdoinkin kirjaston varausjonosta. 

Mun ykkösjuttu entisöintipiiri käynnistyi myös tällä viikolla. Jatkan kahden maalikerroksen poistamista 190 vuotta vanhasta nurkkakaapista.

ovet_edited.jpg  

Tässä kuvassa on "uusin" kerros, josta tulee lattiamaali mieleen, sen alla on vihreä maali ja nuo alkuperäiset värit krapsutan esille. Varsinkaan vihreä ei jää aivan noin kirjavaksi. 

vuosi.jpg

Mun pitää saada esille tuo arvokas vuosiluku 1829, joka on nurkkakaapin yläosassa. Miehen isoisän isoisän isä on ollut tuolloin 24 vuotias ja mennyt juuri naimisiin.

Otetaan vielä pienet huurteiset alkaneen vuoden kunniaksi.

Tein itse linnuille talipallot, kun kaupasta ostetut pakkaavat olla aika jauhoisia ja murenevia. Hämmästelin, kun pähkinät tekevät huonommin kauppansa kuin munkkirasva.

talipallo.jpg  

Kummasti pilvinen laittaa piiloon värejä.

talo.jpglintulauta.jpg  

Oikein mielenkiintoista tätä vuotta teille kaikille! 

p.s. Heljä, tänään on vuosi siitä, kun kokoonnuimme viimeksi ;(