Me Maaritin kudontapiirien naiset lähdimme viime perjantaina koko päivän kevätreissulle. Ohjelmassa oli luonnolliseti hyvää ruokaa ja käsityötarvikkeita. 

Etelä-Pohjanmaalla Järviseudulla on aina ollut käteviä ihmisiä ja he ovat osanneet myös myydä värkkejä ja valmiita töitä. Aloitimme Lappajärveltä.

Lappajärven Värjäämö on erityisesti paperinarufanien paikka. On siellä myös matonkuteita. Jos sinne mennessä ei tiedä, mitä tekisi, esillä olevat mallit kyllä houkuttelevat.

aa%201.jpgaa%204.jpgaa%203.jpgaa%202.jpgaa%205.jpg   

Opettajamme oli sopinut nämä käynnit etukäteen ja hyvä niin. Saimme tuotteista alennuksia ja hyvät kaffit. Lappajärven Värjäämö on usein isoilla käsityömessuilla ja myös verkkokaupan kautta voi tilata tavaraa.

Lappajärvellä on myös mattokutomoja, mm. VM-Carpet. Siksipä olikin paikallaan käydä Verho- ja mattotalossa. Sieltä en innoissani muistanut ottaa kuvia lainkaan, kun piti hipelöidä kaikkia kankaita. Mukaan tarttui Pariisikangasta ja pojanpojalle pipotrikoota.

Iisakki Järvenpään puukkotehdas ja tehtaanmyymälä Kauhavalla oli yllättävän mielenkiintoinen paikka. Tehdas on ollut toiminnassa yli 130 vuotta ja muutama vuosi sitten kaksi rohkeaa miestä osti ja pelasti silloin lähes konkurssikypsän firman. Nyt siellä tehdään puukkoja alusta loppuun ja niiden kotimaisuusaste on taatusti 100 %. Pirtsakka nuori nainen esitteli aivan upiasti tehtaan historian ja nykypäivän. Ja kun ei ole esittelyjä eikä messuja, hän osallistuu puukkojen valmistukseen. Tietää taatusti, mistä puhuu. Ostin siron ohutteräisen vihannesveitsen, jolla voi myös fileoida pienempiä kaloja. Mies kalaan, hop, hop!

aa%206.jpg  

Nälkähän siinä tulee, kun olimme olleet reissussa jo lähes 6 tuntia. Siispä aivan ihanaan ruokapaikkaan Pinkki Alvariin. Ruoka oli hyvää, palvelu erinomaista. 

aa%207.jpg  

aa%208.jpg  

Tämä talo on noin 100 vuotta sitten siirretty Terijoelta ja tässä on toiminut mm. pankki ja muotiliike. Ja aina naiset johtajina.

Taas jaksoimme eteenpäin ja kohteena oli Tuulia Design, jossa on askartelutarvikkeita pilvin pimein. Ovat myös käsityömessuilla ja myyvät netissä. Ostin huopapässin tekemispaketin.

aa%209.jpg  

Ennen reissua ajattelin, että ostan vain Lankavasta mattosukkulan. Sen ostin enkä muistanut ottaa sieltä lainkaan kuvaa. On niin tuttu paikka, kun sieltä haen kaikki kudontalangat ja muut tarvikkeet. 

Että sellainen reissu. Kannatti lähteä mukaan. Tämä taitaa tuntua mainosblogilta mutta tykkäsin näiden liikkeiden asiakaspalvelusta ja tuotteista. Siksi kirjoitan ja varmaan teen vielä kesäreissun sinne päin maakuntaa.