Keväällä kirjoittelin, että pidän taukoa kirjoittamisesta ja menen puutarhaan. Paljon olen siellä ollutkin mutta hiukan maltoin lähteä omalta tontilta maailmalle.

Teemme joka kesä parin yön reissun Helsinkiin ja nyt pääkohteena oli Oodi. Oodi.jpg Mies katteli rakennusta ja minä kirjastoa. Näkemisen arvoinen paikka. Mun suosikkikirjasto on edelleen meidän monipalvelukirjasto, jonka kautta saan kaikki tilaamani kirjat. Lisäksi kirjaston henkilökunta tietää kirjamakuni ja osaavat vinkata hyviä kirjoja.

Ihanalla mökillä!

Ystävämme Sinikka ja Harri kutsuivat meidät mökilleen, josta unelmoin vieläkin.

s%20m%C3%B6kki.jpg

Tontin sydän oli tietenkin loma-asunto (ei voi kutsua mökiksi ja huvila ei sovi sille), joka oli tehty rouvan syntymäkodin hirsistä. Kaikkialla näkyi taitavan isäntäparin käden jäljet.

s%20sis%C3%A4lt%C3%A4.jpg 

Tunnelmallinen keittiönurkkaus. Sinikka on kutonut kaikki tekstiilit. 

IMG_20190627_130621.jpg  

Arvelen, että tämä käsikäyttöinen ovikello on Harrin keksintö.

S%20m%C3%B6kki1.jpg  

Tästä malli meidänkin tontille. Pian on tällaiselle rakennukselle kysyntää. Tämän sortin talon suunnittelussa pitää asujia kuulla erittäin tarkalla korvalla.

Ihania ja hauskoja ratkaisuja. Puutarhaohjelmissa ihaillaan sitä, kun puutarhakierroksella avautuu aina uusia yllättäviä paikkoja. Niin täälläkin.

Läheltäkin löytyy

Päätin isännänkin puolesta, että menemme Ylistaroon, jonne on meiltä matkaa noin 60 km. Ja niin teimme ja löysimme itsemme Maijan Wanhasta navetasta. Maijalla on myös facebook-sivut.

maijan%20wanha%20navetta.jpg 

maijan%20wanha.jpg  

Jos olet vähänkään kiinnostunut vanhosta tavaroista, navetassa joudut viipymään taatusti monta tuntia. Siellä tulikin mieleen, että noita vanhoja valokuvia kehyksineen voisi ostaa ja käyttää niitä.

kehykset.jpg  

Kun Ylistaroon menimme, oli pakko käydä Ylistaron Halpa-Aitassa, josta puhutaan täällä kaupungin etelälaidallakin ja paljon muualla. Ja onhan siellä vaatteita ja muutakin tavaraa. Menin vain kiertelemään ja katselemaan, vaikka en tarvinnut mitään. Mies istui autossa ja kuunteli todennäköisesti Järviradiota. Pakko oli kuitenkin ostaa ihanan kevyt pellavamekko, joka on tosi mukava helteillä. Koko talven pitää jääkaappia aukaistessa muistaa mekon koko!

Maailmanraitillekin ehdimme

Teimme ystäväpariskunnan kanssa muutaman tunnin reissun Venäjälle, Australiaan ja Kanadaan. Eikä tarvinnut ajaa kuin kolme kilomertiä kotoa. Suomen siirtolaisuusmuseon Maailmanraitti sijaitsee Peräseinäjoen Kalajärvellä. Alueelle on siirretty Amerikanrahoilla ostettu Hakalan talo, sokerinleikkaajien parakki Australiasta, Unkurin talo Siperiasta ja Knuuttilan talo Kanadasta.

hakalan%20talo1.jpg 

Tämän Amerikanarkun sisältö on mielenkiintoinen ja kätevä. Amerikassa ovat Singeritkin olleet hienompia.

Hakalan%20talo.jpg  

Kahteen kolmeen vuoteen en ole käynyt uimassa ja tänä kesänä olen uinut kolme kertaa ja kaikki eri järvissä. Hyvä minä. Ei hassumpi kesä.

Mitä muistettavaa Sinun kesässä oli?