Tänään sunnuntaina emme ajatelleet rikkaruohojen kitkemistä emmekä puiden pilkkomista. Eilen sain isännänkin innostumaan Soinin Wanahan Ajan Päiwille. Nyt olemme käyneet siellä ja ihmettelen, miksi vasta nyt? Näitä päiviä on pidetty jo lähes 20 vuotta eikä meiltä ole sinne matkaa kuin 90 kilometriä.

Siellä oli aivan mahtava tunnelma ja toimintaa vaikka millä mitalla. Maatalossa kasvaneena palasin näihin lapsuuden ajan töihin. Siellä tehtiin saippuaa sianlihasta ja lipeästä, keitettiin padassa valkopyykkiä, värjättiin lankoja, tiputettiin pontikkaa (ei meillä tiputettu), höylättiin päreitä. Polttomoottoreista en muuta tiedä kuin sen säksätyksen mutta niitä oli paljon. Rihkamaa myytiin ainoastaan rompetorilla.

Pitihän meidänkin (=minunkin) ostaa yhtä sun toista "tarpeellista":

ostokset1-normal.jpg 

Ihana pieni peltipurkki maksoi 50 senttiä, tuohiropponen 2,50 €, saippua taisi olla saman verran ja lihaliemijauhe ja sipulirouhe kuutisen euroa kumpikin. Eikä tässä vielä kaikki.

'ostokset-normal.jpg 

Rompetorilta sain ripapuolisiivilän vitosella ja sitä odottaa meidän liiverissä ruosteinen maitotonkka. Tuon palokunnan sain tingittyä kymppiin, kun se vuotaa eikä siinä ole letkua. Jotain sille varmaan lähiaikoina keksin.

Ensi vuonna menen ehdottomasti uudelleen kameran ja lompsan kanssa. Otan paljon kuvia ja ostan vain tarpeellista. Sitähän en vielä tiedä, mikä on tarpeellista.