Onko kaapissasi astioita tai muuta tavaraa, jota et tarvi mutta siellä ne vaan ovat? Sain kummallisen siivouksen puuskan ja kävin läpi astiakaapin, jossa on harvemmin tarvittavia astioita. Täpökäysi kaappi tyhjenikin mukavasti, mikä tarkoittaa, että just ja just sopivat nämä astiat. Eihän mulla mitään kristalleja ja hopeita ole vaan sekalaisia vanhempia ja uudempia astioita. Kaapin muuten saimme aikanaan erään tuttavan tuttavan autotallista. 

astiakaappi.jpg  

Siivosin, mutta enhän minä ainuttakaan astiaa laittanut pois. Nyt ne poistetut ovat vintillä säilytyksessä. 

Kaapissa on näitä yksittäisiä "tunneastioita", joilla ei ole mitään käyttöä. Vasemmanpuoleisen kermanekan sain lahjaksi ensimmäisestä työpaikasta, joka oli kotokylän koulun opettajan pojan vahtiminen. Se on 50 vuotta kulkenut mukana. Käyttämättömänä. Sokeriastia on hävinnyt. Yhden hengen taloudessa sillä voisi olla käyttöä. Kaksistaan kun juomme kahvia, sininen maitopurkki on proosallisesti pöydässä. 

nekat.jpg  

Nämä kaksi kahvikuppia ovat varmaan viime vuosisadan alkupuoliskolta. Eivät ole Arabiaa. Ei mitään käyttöä. Kahvikuppeja on muutenkin kerääntynyt kaappeihin edelliseltä sukupolvelta. Harvemmin käytetään, kun mukistahan me kahvin juomme. 

kupit.jpg  

Kaappia siivotessa ja nyt tätä kirjoittaessani tuumailen edelleen. Mikä siinä on, kun kaikkia tunnetavaroita pitää säilyttää? Muistothan ovat omassa päässä. Vai ovatko ne näissä tavaroissa?