Nyt olen käynyt siellä, mistä olen kuullut paljon puhuttavan ja naamakirjan Ompeluryhmässä on kirjoitettu. 

Tein tyttären kanssa viikonloppureissun Tallinnaan. Ja kohteena olivat kangaskaupat. Tämä vaati oikein kaksi yötä  kaupungissa, jotta jäi kokonainen päivä tutustumiseen. 

Pääkohde Karnaluks
Käsityötuttavat kertoivat, ettei rakennus ole oikein kaupan näköinen. Eikä se ollutkaan. Tavallinen kerrostalo, jonka ovessa oli pieni kyltti toiseen kerrokseen.

a%20karnaluksiin.jpg  

Kauppaan pääsi ovikelloa soittamalla.

a%20ovikello.jpg  

Sisään mennessä tervehdimme, mutta ei sitä noteeranneet muut kuin suomalaiset kanssasisaret. Sitten vain silmittelemään tavaroita:

Lankoja oli paljon, mutta ne ohitin. Olen antanut ittelleni lähestymiskiellon lankakauppoihin. Olen turhan usein ostanut ihania lankoja tietämättä, mitä niillä teen. Ja näitä lankoja mulla on kaapit täynnä.

a%20langat.jpg  

Näitä saumurilankoja oli muutama hyllyllinen ja niitä ostin tekemäni kauppalistan mukaan.

a%20saumuri.jpg  

Vetoketjuja oli yksi kamarillinen. Oli eri värejä, pituuksia, muovisia, metallisia ja piiloketjuja. 

a%20vetskarit.jpg   

a%20nauhat.jpg

Enemmänkin olisi voinut kaupasta ottaa kuvia mutta tässä ei voinut tehdä kahta asiaa yhtäaikaa. Kuvata ja pengastaa. Kankaita ei ollut suurta valikoimaa ja esim. lastentrikoot olivat lähellä meidän nettikauppojen hintoja.

Karnaluksista en ostanut kankaita enkä villalankoja mutta kaikenmaailman tilpehööriä enemmän. Saumurilankoja, vetoketjuja, heijastin- ja kuminauhaa, lankasakset, metallinepit... Hinnat olivat monissa tuotteissa kolmasosa tai puolet meidän hinnoista. Rahaakin meni oikein 40 €!

Abakhan Fabrics
Tämä kauppa näytti puitteiltaan aivan suomalaiselta. Siellä ystävällinen porilainen rouva (juttelimme jo edellisessä kaupassa) kertoi, että KangaDzungelissa on paremmat valikoimat. Niinpä poistuimme kolmistaan kaupasta ja menimme hänen mukanaan Tartu Maanteeta pitkin seuraavaan kauppaan.

KangaDzungel XXL
Pakkohan sinne oli mennä, kun kauppa lupasi kaikista kankaista 60 %:n alennuksen. Ja kankaita riitti.

a%20kangadzun.jpg  

a%20zungel.jpg  

Täältä ostin vain kankaan lasten turvaistuimen uudelleen verhoilua varten. Olisi tehnyt mieli ostaa monenmoisia kankaita, mutta tässäkin hillittin itteni. Kaapissani on monta kangasta, jotka odottavat tekijää. Tytär löysi monta hyvää hamekangasta. Pakko oli ostaa, kun kympin metri olikin 4€/m.

a%20zungeli.jpg  

Yläkerran outletis alennus oli vaatimattomat 75 %.

a%20kangas%20yl%C3%A4.jpg  

Tämä reissu olikin lähinnä tutustumismatka. Seuraavalla kerralla on huomattavasti pidempi ja tarkempi kauppalista. En minä kuitenkaan omia lähi- ja nettikauppoja unohda. Sen takaa turhan pitkä junamatka täältä provinssista Helsinkiin. 

Pirskahti mieleen
Ikävänä ihmisenä tuli todettua, etteivät virolaiset turhaan pidä meitä ryypiskelevänä kansana. Oli laivalla ja terasseilla niin paljon suomalaisia kaljottelevia ja kovaääänisiä miesporukoita. Voisi sitä kenties fiksumminkin nautiskella. Kait sitä pitää jossain uhota, jos ei kotona uskalla??