Nyt on meneillään nousevan kuun aika, joka alkoi allakan mukaan 11.12. klo 12.29 ja päättyy 25.12. klo 13.11. Jos haluaa joulukuusen, jonka neulaset eivät tipu, kuusi pitää kaataa tänä aikana. Parhaiten neulaset pysyvät, jos kuusi kaadetaan kolme päivää ennen täysikuuta. Meillä Mies haki kuusen mettästään nousevan kuun alkupäivinä eli viime viikonloppuna. Tuona parhaimpana päivänä saattaapi olla töiden jälkeen aika pimeetä kuusen hakemiseen.

Kuusen koristelu onkin sitten eri juttu. Lapset koristelivat sen aina kotona ollessaan ja nyt olen muutaman vuoden opetellut sitä uudelleen. Ei tule tänäkään vuonna amerikkalaista kuusta, josta ei näy vihreätä lainkaan. 

joulukuusi.jpg

Kuusi on siis haettu ja se säilytetään ulkona mutta kuitenkin suojassa sateelta, rännältä ja lumeltakin, jos sitä joskus sataisi. Tämä kuvan kuusi on muutaman vuoden vanha eikä siinä varmaan ole enää neulasia.

Pyykkiä puolestaan kannattaisi pestä vähenevän kuun aikana eli vasta joulupäivän jälkeen. Silloin voi käyttää vähemmän pesuainetta, vaatteet kestävät pidempään ja itsepintaiset tahrat irtoavat helpommin. Näin kertoo Johanna Paungger kirjassaan Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa. Aikamoinen homma olisi kaikki kirjan jutut huomioida arjen töissä.

Eilen oli hieno päivä

Eilen tytär sai ammattikorkeasta todistuksen ja on nyt tradenomina valmis hyppäämään työelämään. Hänellä olikin hyvä viikko; sai todistuksen ja suht pitkän sijaisuuden. Ainahan sitä toivoo, että lapset löytäisivät paikkansa. Ikään katsomatta. Päättäjäisjuhlaan sai kutsua vain kaksi vierasta ja minä olin sinne aivan sopiva, kun olen tottunut virallisiin juhliin ;) 

Ja onkin syytä tuulettaa!!!

maija.jpg

Päättäjäiskahvilla totesimme, että tytär on perinyt äidin taidon läikyttää kahvia lautaselle:

kahvit.jpg  

Toissapäivänäkin oli mukavaa. Sain hoitaa taas viiden kuukauden ikäistä pojanpoikaa. Ei omista lapsista huomannutkaan, miten nopeasti lapset kasvavat ja joka kerta Matias saa esitellä uuden taidon. Nyt näimme kääntymisen ja kuulimme juttelun. Olikohan jotain Sara Forsbergin kieltä?