Helsingissä on juhlaviikot, meidän pitäjässä kulttuuriviikko ja Porissa ties mitä. Meilläkin oli omat juhlaviikot, oikein supersellaiset. Pääknuppi on vain tästä helteestä niin pehmennyt, ettei ajatus ole juossut aikaisemmin.

Ristiäiset ja synttärit

Viikko alkoi sunnuntaina 8.7. ristiäisillä, jossa toinen pojanpoikamme kastettiin ja sai nimen Samuli Tapani. Juhlssa oli Samulin äidin ja hänen siskojensa 5 pikkupoikaa, joten vilskettä oli. Tyttöjä ei vielä ole serkuksissa. Porukkaa täydensi vielä kummien pikkupoika. Pojanpoika karttaa julkisuutta vanhempiensa tapaan eli kuvaa en tästä tapahtumasta lisää.

Ristiäiset muuttuivat lennossa isoveli-Matiaksen synttäreiksi, jossa oli tarjolla mm. tyttären tekemä haikala täytekakkuna. Poika valitsi kolmesta eläinaiheisesta vaihtoehdosta hain. Ei ole aivan tavallisen kakun näköinen eikä värinenkään, mutta olipa herkullinen.

haikakku.jpg

Tangot

Keskiviikkona saimme kolmeksi yöksi kaksi tangovierasta, joita emme olleet koskaan tavanneet ja tiesimme toisistamme sen verran, mitä oli postailtu. Sain uuden sukulaisen, sirpaleserkun DNA-serkkutestin kautta. Alkuvuodesta kirjoitin aivan uppo-oudolle Eeva-Maijalle Raumalle ja kyselin häneltä mahdollisia yhteisiä sukulaisia, kun keskinäiset lukemat olivat aika suuret. Laitoimme tietomme yhteen ja totesimme, että meidän vanhempamme ovat keskenään pikkuserkkuja. 

em.jpg

Eeva-Maija sai mukaansa poikansa anopin Pirkon Lieksasta. Niin vieraat kuin isäntäväkikin hiukan jännitimme, löytyykö yhteistä puhumista. Vieraat olivat heti kuin vanhoja tuttuja ja puhumista löytyi.

Vieraat kutsuivat meidät torstaipäiväksi tangomarkkinoille, jossa seurasimme eri tapahtumia, hiukan tanssimme, kuuntelimme musiikkia ja söimme hyvin.

em2.jpg

ja valitsimme tangokuninkaan. Tuomaristo oli samaa mieltä meidän kanssamme. 

em3.jpg

Vieraamme olivat ensimmäisen kerran Seinäjoella ja Tangomarkkinoilla ja nauttivat niistä koko rahalla. Tuntui siltä, että kolmen päivän aikana he näkivät ja kokivat enemmän kuin me 40 vuodessa. Totesimme, että tangoille tullaan ympäri maan. Eeva-Maija tapasi tutun Raumalta ja Pirkko Lieksasta ja Kolarin kotikylänsä Susanna Heikin.

Oli aivan ihanaa tutustua uuteen sukulaiseen Eeva-Maijaan ja myös Pirkkoon. Äidin kotipaikka Rauman Lappi, aikaisemmin Lappi Tl tuli taas tutummaksi uudelta kantilta. Uskon, että tapaamme jatkossakin. On vaikea sanoin kertoa heidän kanssaan koettuja hienoja hetkiä.

Rippijuhlissa

on mukava olla vieraana. Ne ovat iloiset ja eteenpäin katsovat juhlat, joissa tapaa koko suvun yhdellä kertaa. Näin oli myös vanhimman veljeni pojanpojan rippijuhlissa.Ja miten komeita nuo nuoret ovatkaan. Tuntuu siltä, etteivät he itse sitä huomaakkaan.

Lappilaisetkin kävivät

Serkku vaimonsa kanssa ei tullut pohjoisesta vaan etelästä äidin syntymäpitäjästä. Etelä-Pohjanmaahan ei ole turistien ykköskohde mutta jokin vetää kuitenkin suurten tapahtumien lisäksi; Keskisen kyläkauppa ja hotelli Onnentähti. Me olemme sopivasti matkan varrella ja saamme heidät piipahtamaan meillekin. On mukava oikein silmitysten kertoa kuulumiset. Olimme erittäin ilahtuneita, kun myös heidän poikansa tuli perheineen. Sukulaiset kun etääntyvät niin nopeasti emmekä tunne aina pikkuserkkujakaan. Oli hienoa tavata heitäkin. Sukututkimukseen hurahtaneena viidennetkin serkut ovat mulle aika läheisiä vaikkeivat he sitä tiedäkkään.

Tästä on mukava jatkaa arkisia touhuja. Ja niitähän riittä. On kastelua, kastelua, kastelua....