Vuosi vaihtui ja samat jutut toistuvat. Lehdet ja nettikin on saanut meidät vakuuttumaan syötävien jouluherkkujen ihanuudesta ja kannustaneet nauttimaan niitä. Ja kun me olemme houkutuksille altiina lähteneet nautinnon tielle, käännetään kelkka totaalisesti:

uusi%20lehti1.jpguusi%20lehti.jpg 

Viisaat terveydenhuollon ihmiset sanovat, että painon jojoilu ylös ja alas ei ole terveellistä. Olemmekin urakalla syöneet joulukarkkeja, jotta pääsemme kunnon härkäviikoille ja syömään normaalisti. Bikinikuntoon on päästävä ennenkuin alamme kuntouttaa talvimyssyjen alla hautuneita ja hapertuneita hiuksia. Sitten pitäisi ruskettua nätisti mutta auringossa ei saa olla liikaa. Raskasta tämä elämä.

Ennen odotimme välipäivinä postista Anttilan ja Elloksen kuvastoja, nyt siemenkuvastoja. Alan taas miettiä, mitä siemeniä tilaan ja kasvatan. Kohtuus pitäisi pystyä pitämään.

uusi%20siemenet.jpg  

Eilen kävimme Tapion kaupassa Kauhajoen Päntäneellä hakemassa langat vauvan peittoa varten. Me tarkoitti sitä, että Mies istui autossa radiota kuuntelemassa ja minä katselin lankoja. Onneksi oli kuskina, kun tiet olivat niin jäisiä ja liukkaita. Tuo lankakauppa on jo pinta-alaltaan suurin näkemäni ja siellä meinaa tulla hulluksi. Pakko oli hillitä itteään, kun kotona on muutamaksi vuodeksi kutomattomia lankoja. En onnistunut kokonaan; keltaiset ja valkoiset vauvan peittoon ja noita muitakin lankoja huomasin tarvitsevani. Saumuriin, sukkiin, tiskirättiin ja vauvan myssyyn. 

uusi%20langat.jpg  

Uskon, että on tulossa hyvä vuosi.