Tänään olen ajatellut joulua vain parisen tuntia aamupäivästä. Siivosin vieraskamarin, joka on nyt nimetty pojanpojan mukaan Matiaskamariksi. Siellä kun on pinnasänky, syöttötuolit ja yhä lisääntyvät lelut. Olen tainnut aikaisemminkin esitellä tämän mainion siivousvälineen:

viuhka.jpg  

Tämä on strutsinsulkaviuhka, jolla on tosi kätevä pyyhkiä taulut, teeveen ja tietsan näytöt ja kaikensorttiset pikkuesineet. Ja toimii. Ostin tämän vuosi sitten Tampereen käsityömessuilta ja maksoi 15 euroa. Hyvä ostos.

Poika oli menossa iltatuuriin ja suositteli ottamaan kameran mukaan ja lähtemään kylille. Sen teinkin.

aa%20maisema2.jpgaa%20maisema1.jpgaa%20maisema.jpg  

Radiossa kerrottiin tänään Lauri Viidasta, jonka syntymästä on 100 vuotta. Viidan sielunmaisema oli Pispala. Mun on tämä. Aika lailla korkeuseroa.

Pirskahti mieleen
Jos nukkumaan mennessä ei oikein meinaa uni tulla, lähden mielikuvissani kävelemään syntymäkotini ympäristöön. Kuljeskelen rauhassa ja katselen tuttuja paikkoja. Usein aamulla huomaan, etten päässyt kovin pitkälle, kun olin nukahtanut. Tänään piti soittaa vanhimmalle veljelle ja kysyä, missä meidän nurkkakunnan "sähkölaitos" oli. Äiti on kertonut, että ennenkuin kotikylällä oli sähköt, meidän nurkalla oli pieni vesivoimala, josta nelisen taloa saivat sähkövalon. Meillä oli eri mielikuva paikasta mutta ei se haittaa. Se harmittaa, kun ei aikanaan riittävän tarkasti tullut kyseltyä vanhoja asioita. Eivät silloin kiinnostaneet.