Elokuun Kodin Pellervossa oli hieno 'Kyröön kyläilemään' juttu, jossa kerrottiin, että Hämeenkyrössä vierailijat pääsevät tutustumaan hämäläiseen rakennusperintöön, kun ovet avautuivat rakkaudella korjattuihin hirsitaloihin.

Meidänhän oli ihan pakko lähteä sinne sunnuntaina, kun matkaa oli huomattavasti vähemmän kuin Loviisan vastaaviin avoimiin oviin. Sinnekin kyllä joskus mennään. Meillä onkin koko kesä mennyt kaiken maailman kotohommissa ja ainut reissu on tehty heinäkuussa Tampereelle.

Meillä oli sunnuntaiaamuna lähtiessä hieno auringonpaiste mutta naapurikunta olikin sumussa.

sumu%20%E2%80%93%20kopio.jpg  

Frantsilan Kehäkukan pihalla ja tienvarsilla oli jo aikamoinen määrä autoja ja vierailijoita kulki kohteesta toiseen. Olimme jo etukäteen miettineet kohteet, kun yhdessä päivässä ei millään ehdi 23 kohteeseen. Kameraa kuljetin mukana, mutta niin moni mielenkiintoinen paikka ja yksityiskohta jäi kuvaamatta, kun oli niin paljon katsottavaa. Koska emme taloamme lähde muuttamaan, kuvasin vain muutamia sisustusjuttuja, joita voisin käyttää.

ikkunaverho%20%E2%80%93%20kopio.jpg  

Monessa talossa oli hienoja ikkunaverhoja. Osa oli ostettuja, osa kirppareilta ja osa mummojen aarteita. Tämä on Frantsilan Kehäkukan naisten vessan eteisestä.

matkalaukut%20%E2%80%93%20kopio.jpg  

Monessa talossa oli vanhanajan tapetteja ja niistä tykkäsin. Laitanpa kotona vanhoja matkalaukkuja kaapin päälle. Sitten sinne laitetut tavarat ovat kateissa, jos tarvin niitä joskus. Näin varmaan käy.

emmatuoli.jpg  

Olen jostain syystä hurahtanut Emma-tuoliin, en edes tiedä, miksi. Jos tämä olisi ollut yksittäisenä myynnissä, olisin saattanut ostaa. Mutta kaupassa olisi tullut myös toinen tuoli ja sohva. En minä tästä väristä tykkää ja olisinkin verhoillut tuolin sillä perinteisellä kukkakankaalla. Ei mulla olisi sille ollut sopivaa paikkaakaan. Taisi olla parempi, ettei tullut mukaan. Jos ja kun joskus ostan tuolin, olisi taas yksi haave vähemmän. Ja niitä vielä toteutumattomia haaveita pitää olla.

keinu.jpg  

Enpä ole tällaista keinua ennen nähnyt. 

paluu.jpg  

Reissulla satoi jonkin verran mutta kotona oli hieno auringonpaiste. Taakse jätimme synkät pilvet.