Taisin jo aikaisemmin kirjoitella, että tilasimme Amerkasta värkit DNA-tutkimusta varten. Houstonista olivat lähettäneet 30.10. meille paketit mutta koskaan eivät tulleet perille. Nyt uudet 15.12. lähetetyt paketit tulivat torstaina. Tänään tuttavamme Leenan opastuksella pyöritimme poskien sisäpuolella vanutikkua minuutin verran ja laitoimme ne pieneen näyteputkeen. Paperiin allekirjoitus ja pakettiin.

dna.jpg  

Ohjeiden mukaan piti olla syömättä, juomatta ja suutelematta pari tuntia ennen poskien töpötystä. Varoiksi ei suudeltu tämän päivän puolella mutta ilman ruokaa ja juomaa ei pystytty olemaan. Muuten meni hyvin mutta ajatuksissani pistin keittymässä olevaa stroganoffia suuhun, kun kokeilin kastikkeen kypsyyttä. On se villiä, kun toisella ottaluulla tietää, ettei saa syödä mutta toinen ottaluu ei sitä noteeraa. Ei muuta kuin odottelin. Ja näyte on nyt paketissa.

Huomenna vien paketit postiin ja sen jälkeen odottelemme. Olen varautunut puolen vuoden odotukseen. Onneksi ei tarvi joka päivä käydä postilaatikolla kurkkimassa. Sähköpostiin tulee ilmoitus, kun dna ja sukulaisuudet ovat selvillä. 

Minä tilasin ainakin äitilinjan eli äidinäidinäidinäitien... jonon melkein Eevaan saakka. Itse olen päässyt vuonna 1691 Köyliössä syntyneeseen Riitta Antintytär Ääriin (kirkonkirjoissa Brita Andersdr Äri), jonka tytär olen 9. sukupolvessa. Muut mun äitilinjan äidit ovat syntyneet Eurassa ja Rauman Lapissa.

Varsinainen innostus dna-tutkimiseen johtuu kuitenkin Miehen isoisän tuntemattomista vanhemmista ja esivanhemmista. Miehen 1913-syntyneen vaarin mukaan hänen isänsä oli Aleksander ja äitinsä Anni ja olivat asuneet Terijoella. Vallankumouksen melskeissä isä oli tapettu ja äiti Anni vietiin lasten kanssa Volgan varrelle vankileirille. Kun hän pääsi sieltä palaamaan poikansa kanssa, hän kuoli Pietarissa. Poika eli Miehen vaari vietiin Perkjärven lastenkotiin, josta otettiin Peräseinäjoelle kasvatiksi. Mistään kuitenkaan ei ole löytynyt tietoja vaarin vanhemmista. Ei kirkonkirjoista eikä ei sota-arkistosta. Odotamme mielenkiinnolla, tuoko tämä tutkimus mitään selvyyttä sukulaisista. 

Joskus on helpompi löytää 1600-luvulla elänyt sukulainen kuin vuonna 1913 syntyneen pojan suku.