Nyt kun kesä mennyt on ....

saunakamari%20kes%C3%A4-normal.jpg  

meidän saunakamarissakin vaihdetaan verhot. Saunakamari ja sauna ovat vanhan navetan entisessä navetankeittiössä, variköökissä tai miksi kukakin asiaa tunteva sitä sanoo. Harmittaa, kun siitä ei ole kuvaa ennen remonttia. On aikamoinen ero mutta ikkuna-aukot ja ikkunoiden malli on pysynyt. Monta vuotta oli vanhat ikkunat ja syksyllä laitettiin sisäikkunat ja reunoille ikkunapaperit. Päädyimme kuitenkin energiasyistä uusiin mutta samanmallisiin ikkunoihin. Onneksi lähistöllä on pieniä puusepänverstaita, joista saa kohtuuhintaan teetettyä määrämittaisia ikkunoita ja ovia.

Kaikkea mahdollista kierrätämme, niin täälläkin. Pitsiverhot ovat edellisen talomme makuuhuoneen verhot. Iso radiorometto on ollut lapsilla ja nyt siellä soi Järviradio. Mutta ainoastaan saunailtoina.

.... syksy saapuu

saunakamari%20nyt-normal.jpg  

Olen innokas verhojen vaihtaja vaikken tykkää niiden silittämisestä. Nämäkin verhot olen ommellut edellisen talomme keittiöverhoista ja ovat yli 30 vuotta vanhat. Ovat jo haalenneet ja kulahtaneet, mutta niin on emäntäkin. Pelakuut toin aloittamaan pikkuhiljaa talvilepoa. Myöhemmin siirrän ne viileämpään paikkaan. Orkidealta olen pyytänyt uutta kukintaa. Pari kertaa on onnistunut, kun olen jättänyt sen tänne heitteille.

Naapurin Emma käy silittelemäs meidän kisulia.

kisuli-normal.jpg  

Myös navetan ja tässä saunan ovi on teetetty täysin vanhan mallin pohjalta.

navetan%20ovi-normal.jpg   

Seuraava tuli yllättäen ja pyytämättä saunan pesuhuoneen ikkunan alle. On ehkä joku aulio, en tiedä tarkemmin, mikä.

aulio1-normal.jpg  

Monta vuotta sitten näitä on ollut aivan toisaalla puutarhassa ja nyt yksi ilmestyi aivan yllättävään paikkaan. Kukka ja siemenkota ovat aivan hienoja.

aulion%20kukka-normal.jpg

Tuparakennuksessa on ainoastaan suihku ja tänne saunaan tulemme kaikessa rauhassa, istuskelemme saunakamarissa, otamme oluet ja kuuntelemme radiota. Aivan rauhassa. Ja saunapuita on aina riittävästi, siitä pitää mies huolen. Ja kesävieraamme Helena kärrää kuivat puut ulkoa navetan puolelle.