Pääsiäinen on ollut aurinkoa, lunta, narsisseja, ystävien ja oman väen kanssa yhdessäoloa. Sää ei haitannut meitä, mutta narsissit halusivat sisälle.

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen%201.jpg  

Meillä oli viime viikolla 35 -vuotishääpäivä ja juhlistimme sitä eilen lasten perheiden kanssa yhdessäololla ja tietenkin syömällä. Saimme lahjankin:

35 yhden euron arpaa. Tytär oli tuumannut ettemme tarvitse mitään tavaraa. Eikä tarvitakkaan

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen%20arvat.jpg  

ja tietenkin paketoituna. Pojalla oli idea syntynyt ehkä puupinolla.

p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen%20arpas%C3%A4i  

Paketti oli saranallinen ja

p%C3%A4%C3%A4s%20sarana.jpg  

lukituskin oli.

p%C3%A4%C3%A4s%20lukko.jpg  

Hääpäivä ei mennyt kuin Strömsössä

Hääpäiväämme muistelemme jo hymyillen vaikka silloin ei kaikki naurattanut. Odotin häiden aikaan ensimmäistä lasta, mikä muuten oli äidille kauhistus. Kerroin hänelle, että aikuisina ihmisinä tiesimme tarkkaan, mitä ja miksi teimme näin. Häät pidettiin meillä kotona 1. pääsiäispäivänä. Pitkäperjantaina jouduin kesken valmistelujen sairaalaan uhkaavan keskenmenon vuoksi ja pääsin kotiin häitä edeltävänä iltana. Olisivat pitäneet hääaamuun saakka mutta en suostunut. Kampaaja perui sairastumisen vuoksi hääkampauksen mutta sekin järjestyi lähes kotikonstein ystävän sisaren avustuksella. Ompelin kansalaisopiston ompelupiirissä varsin yksinkertaisen hääpuvun, joka sopii muuten vieläkin päälle, kiitos joustavan vyötärön.

Huhtikuu oli ollut lumeton mutta hääamuna oli maassa kymmenisen senttiä märkää lunta ja saimme ajaa kotikirkkooni tosi varovasti kesärenkailla. Päivän mittaan lumi suli aika lossakoksi. Vihkiminen ja häät menivät hyvin. Ruokaa oli riittävästi, kun äiti oli tuplannut kokin ilmoittamat määrät. Hääväestä on kaksi kuvaa, jotka velipoika otti samasta paikasta. Hääillaksi oli varattu ravintolasta kabinetti jatkoja varten. Nuoremmat häävieraat kertoivat, että siellä oli ollut aivan mukavaa. Me emme olleet mukana, kun mun piti olla hieman varovainen eikä tuore aviomieskään lähtenyt ilman vaimoa. Olimme illan velipojan kolmen lapsen hoitajina. On mitä muistella. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Uhkaava keskenmeno täyttää lokakuun lopussa 35 vuotta!