Kirjoittelen tätä vintillä perjantai-iltana. Ulkona tuulee, hirsitalo pitää natinaansa ja sade suhisee ja ropisee katolla. Tämä on yksi asia, minkä vuoksi tykkään syksystä. 

Päivä oli kuitenkin hyvä puutarhapäivä. Tyhjäsin kukkaruukkuja, nostin perunat maasta ja katkoin pakkasen merkkaamien pionien varret. Odottelen muiden perennoiden siirtymistä talviteloilleen ennenkuin katkon niiden varret. Näitä sitten pikkuhiljaa kuskaan komppariin. Eihän meillä ole tänä vuonna puutarhakompparia vaan viemme kaikki kuihtuneet kasvit jäteasemalle. Aikaisemmin siirsimme kompparimullat perennapenkkeihin ja saaneet kaupanpäällisiksi kiusallista vesiheinää, jota ei saa millään pois. 

Jotain halusin tässä kirjoitella mutta jäteasemalla käynnistä ei ole paljon kerrottavaa. No, kirjoitan ensi perjantaista.

Kait sitä voin otsikossa messuta, kun olen menossa ensi viikonvaihteessa Seinäjoen käsityömessuille? 

em%C3%A4nt%C3%A4-normal.jpg  

Sain tämän emännän serkultani lahjaksi, kun olimme muuttaneet nykyiseen taloomme. Emäntä on lapualaisen Lintukodon taiteilijan luomus. Lapualaiset tuovat aina lapualaisten yritysten tuotteita, kun haluavat jollain näkyvällä muistaa. Hyvää kotipaikkauskollisusutta!

Muutama vuosi sitten kysyin käsityömessuilla Lintukodon taiteilijan mieheltä, että olisiko emännälle isäntää. Sain vastaukseksi, ettei tämä emäntä miestä tartte. On niin ittellinen nainen. Kun ei miestä löytynyt, ostin lehmän viereen. Molemmista tykkään. 

Noista käsityömessuista. Lähes joka vuosi olen siellä käynyt ja usein päättänyt, etten seuraavana syksynä mene sinne. Taas olen menossa. Näillä, niinkuin monilla muillakin messuilla alkaa kyllästyttää se, että siellä on aina samat myyntikojut ja vielä aina samassa paikassa. Valmiita käsitöitä on vaikka millä mitalla enkä minä niitä tartte. Haluan ideoita, ja tarvikkeita, jotta saan itte tehdä. Kanavatöitä siellä on tarjolla runsaasti mutta se aika on mennyt mulla jo ajat sitten ohi. Lankavan (ent. Kauhavan Kangasaitta), Taito EP:n ja Tapion kaupan osastoilta varmaan tarttuu jotain tarpeellista. En vain  vielä tiedä, mitä se tarpeellinen on. Se on taas eri juttu, koska ostamani langat sun muut ovat muuttuneet käsitöiksi.

nuket-normal.jpg  

Nämä nyt eivät mitenkään liity käsityömessuihin mutta halusin näyttää teille. Nämäkin ovat löytyneet mumman tuvan vintiltä, mistäs muualta. Hiukan ovat nuhjaantuneita mutta varovasti putsaten ilme vois kirkastua. Ovatkohan nämä niitä Martta -nukkeja? Täytyypä silmäillä messuillakin, löytyisikö siellä kropan mallia. Jossain vaiheessa aion näille tehdä kropan ja vaatteetkin. Perjantaina nämä ovat valmiina. En tosin tiedä, minkä vuoden ja kuukauden perjantaina.