Kiirettä pitää vaikka en ole itse mämmiä keittänyt ja paistanut enkä taida isommin tehdä pääsiäissiivoustakaan. Siivousväline oli kyllä tarjolla eikä hintaakaan ollut kuin 2200 euroa.

Kävimme muutama viikko sitten kaupungilla Pytinki-messuilla ja osallistuimme kilpailuun osastolla, jossa esiteltiin tosi ison pölynimurin näköisen koneen toimintaa. Viime viikolla soitettiin, että minä olen voittanut arvonnan ja palkinnoksi meille tullaan koesiivoamaan. No, mies tuli ja totesi, ettei sohvaa voi höyrypestä, kun tuvassa ei ole sohvaa. Se arvontavoitto olikin tosi aktiivista kauppaamista. Sanoin, ettei tuu kauppaa, kun pitää varata rahat tulevaa kaihileikkausta varten. Ja vaikkei kaihi olisikaan tulossa, en ole niin siivoushullu, että ostaisin tuollaisen vehkeen. 2200 euroa!!

Sukuja!

sukututkimus.jpg

Sukujakin pitää aivan vimmassa selvitellä ennen puutarhakauden alkamista. Kyläilimme Kuortaneen Ruonalla Juhanin ja Leenan luona ja sain mukavasti lisätietoa isälinjastani. Kiitokset teille mukavasta päivästä! 

Lähinaapurissa asuvan ystäväni Leenan kanssa pistimme pystyyn kirjastoon matalan kynnyksen sukupiirin, jossa opastimme sukututkimuksesta kiinnostuneita lukemaan netissä vanhoja kirkonkirjoja ja tutkimaan sukuja. Maailman sukupuu geni.com on myös tullut tutuksi. Saimmekin yllättävän monta uutta tutkijan alkua tähän yhden sortin salapoliisihommaan. Syksyllä jatkamme, jos kiinnostuneita ilmaantuu.

Lämmintä!

l%C3%A4mp%C3%B6mittari.jpg  

Käsittämättömän lämmin päivä tänään. Vielä iltaseitsemän aikaan oli 14 astetta. Siitä huolimatta meidän puutarhassa on lunta, taitavat olla maakunnan viimeiset vaikka eteläosassa asummekin. Arvelemme, että ennen juhannusta maa on vihreä.

Eilen teimme runsaan 35 kilometrin pyörälenkin. Miehen selän lisäksi näin pari peuraa ja kurkia ja muutaman rekan, yhden traktorin ja useamman henkilöauton.

jALASJ%C3%84RVI.jpg  

Kun olen hurahtanut sukututkimukseen, oli pakko pysähtyä tämän kyläläisten aikanaan tekemän muistomerkin luo. Meidän tie naapurikuntaan on tehty nälkävuosien aikana ja silloin tien tekijät saivat palkakseen tokeroa, joka oli veteen sekoitettua jauhoa. Tien nimi onkin Tokerotie. Tekstinä näyttää olevan. että tie tehty 1867 Aleksander Nikolain aikana. Kun kirkonkirjoista katsoo noita vuosia, niin kuolleita on aivan valtavasti.

TOKEROTIEN%20PATSAS.jpg  

Kukkien taimia!

Mulla on kasvamassa parikymmentä eri lajia kesäkukkia. Heinäkuussa nämä saattavat kukkia puutarhassa. 

TAIMET.jpg  

Eihän tässä millään ehdi siivoamaan eikä tekemään pashaa, rahkapullia eikä lampaanviulua. Silti se Pääsiäinen tulee. Jännityksellä odotamme, onko silloin kaksi vai kolme lastenlasta. Tyttärellä on tänään keskiviikkona synttäri ja huomenna laskettu aika. 

Hyvää Pääsiäistä!