Kirjoittelin aikaisemmin, että Helsingin reissulla unohdimme pojanpojalle ostetut tuliaiset junan tavarahyllylle. Ostimme Reiman kevätkintaat ja päähineen yhteishintaan 36 €. Tästä unohduksesta tulikin aika tarina:

Etsin VR:n nettisivuilta asiakaspalvelunumeron, kun en heti löytänyt löytötavarasivua. Ystävällinen mies kertoi, että VR on ulkoistanut löytötavaroiden talletuksen ja palautuksen. Kun juna saapuu määränpäähän eli tässä Vaasaan, konduktööri kerää jätetyt tavarat ja laittaa lukittavaan laatikkoon, jonka löytötavarafirma tyhjentää.

Sitten menin Suomen Löytötavarapalvelun sivuille, jossa kerrottiin, että heille voi tehdä ilmoituksen kadonneesta tavarasta. Tämä ilmoitus maksoi 5 €. Soittelin heille ja kyselin löytöpalkkiosta, mutta eivät osanneet tavaraa näkemättä sanoa. Pyysin toimittamaan Reiman pussini Tampereelle, josta olisi ystäväni voinut sen hakea. Eipä käynytkään vaan ainut noutopaikka on Helsinki.

Kyllä oli pussimme löytynyt. Löytötavarapalvelu lähetti minulle ilmoituksen, että voimme tulla noutamaan tavarat Helsingin toimistosta tai he voivat postittaa sen. Mulla on nyt kaksi vaihtoehtoa:

Pyydän lähettämään tavarat postitse, jolloin tulee seuraavat kulut:
löytötavaramaksu 8,86 €
postimaksut  9,90 €
pakkaus- ja lähetyskulut  16,00 €
Yhteensä   34,76 €. Tuliaisten hinnaksi 36,00+5,00+34,76€ = 75,76 €

Käyn hakemassa tavarat toimistosta
löytötavaramaksu 8,86 €
junaliput 81,00 €
Yhteensä  89,86 €. Tuliaisten hinnaksi 36,00+5,00+89,86€=130,86 €

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa hyvässä lykyssä unohdan pussin junaan. Pitäkööt kintaansa ja myssynsä! Ei tullut kuvaa, kun kintaat ovat löytötavaratoimistossa!