Kuinka paljon harmitellaankaan, kun nykyään huonekalut ja monet muut tavarat pitää itse koota, osti tavaran netistä tai kaupasta. Nyt ei tarvinnut lukea ohjekirjaa eikä vääntää ruuveja. Tämän kokoamisessa olisikin mennyt aikaa.

turvaistuin.jpg  

Meidän lastenlapset asuvat lähellä ja olemme hankkineet useita lapsellisia tavaroita, ettei niitä tarvitse joka kerta tuoda mummulaan. Turvaistuimen hankinta oli helppo juttu, pojanpoikien äiti katsoi riittävän turvallisen istuimen netistä ja minä tilasin. Ovat nuo tarvikkeet muuttuneet vuosikymmenten mittaan. Tytär tuotiin kotiin v 1985 tällä upouudella "turvakaukalolla". Vauva koppaan ja koppa auton takapenkille. Olisi ehkä laitettu jotenkin turvavöihin mutta kun niitä ei ollut autossa.

vanha%20turvakaukalo.jpg  

Hain tämän turvakaukalon aitan vintiltä ja putsasin hiukan ennen kuvan ottoa. Lasten lähes kolmenkymmenen vuoden takaiset pehmolelut olivat pitäneet siellä majaa.

Seuraavassa autossa oli jo turvavyöt. Olin pojan kanssa autolla matkassa ja hän istui ja nuokkui koroketyynyllä turvavöissä. Kun pää alkoi keikkua sinne tänne, laitoin pojan makaamaan takapenkille. Hetken päästä poika nousi istumaan ja sanoi: Mitäs jos tulee äkkipysäys? Olimme näköjään selvittäneet, miksi turvavöissä pitää olla. Eikä oltu uhkailtu poliisilla.

Poliisista taas tuli mieleen kotonaapurin perhe, joka oli automatkalla joutunut yleiseen ratsiaan. Kun poliisi oli pyytänyt ajokorttia ja rekisteriotetta nähtäväksi, lapset olivat huutaneet takapenkiltä isälleen: Älä anna, älä anna! Mitähän poliisisetä oli tuumannut? Jos joku teistä takapenkkiläisestä lukee tämän jutun, kommentoikaa!

Kaikki pitää nykyään kierrättää, jotta maailma pelastuu. Se koskee myös pahvilaatikoita.

maja.jpg  

Oli kuulemma mukava maja. Just kaksi pientä poikaa mahtui.