Olenkin kirjoitellut, että innostuin vertaamaan netti-, puhelin-, lehti- ja vakuutuskustannuksia ja vaihdoin lähes jokaista firmaa. Viimeisin oli puhelinliittymän vaihto ja siinä tuli ikävä yhtä vanhaa laitetta:

puhelin.jpg  

Silloin aikojen alussa vaikutti puhelimen hankinta helpolta ainakin lapsen mielessä. Kun kotokylälle tuli automaattipuhelimet, käsivälitteinen ja veivattava puhelin vaihtui tämänsorttiseen. Meidän puhelin tosin oli seinään laitettavaa mallia, kun sen paikaksi laitettiin kamarin oven pieli.

Asentajat kiinnittivät uuden puhelimen, kun olivat saaneet johdot vedettyä. Kylältä kuultiin, että miehet laittavat puhelinjohdot pylväiden väliin niin kireälle, että taatusti ne humisevat pakkasella. Laittavat kireälle, jos talo ei tarjoo kahvia. Varmaan äiti keitti kahvit joka tapauksessa. Niinhän se oli tapana.

Ei tarvittu sim-kortteja eikä aktivointeja. Kun vaihdoin liittymää, poika kysyi, että kuuluuko liittymään rajaton netti. Ilman sitä ei kuulemma WatsAp pelaa. Sitähän mun piti sitten kysellä operaattorilta. Tänä aamuna vaihdoin sim-kortin (aivan itte) ja eiköhän puhelin ilmoittanut, ettei ole korttia. Olisi pitänyt heti eka kerralla lykätä se riittävän kauas.

Kun noita puhelimia kehitetään koko ajan monimutkaisemmiksi, pitäisi sinne lisätä yksi palvelu. Kun nyt ilmoitettiin tuosta sim-kortista, pitäisi niiden vastata heti, kun ihmettelen, että miksei toimi. Olisi välitöntä vuoropuhelua ilman 10 minuutin odotusaikaa. Siinä ajassahan ehii möhliä lisää vaikka kuinka paljon.

Mun puhelin toimii mutta siellä ei ole tallella ainuttakaan puhelinnumeroa. Ne ovat siinä vanhassa sim-kortissa, joka on suljettu. Tyttären poikaystävä sanoi, että kyllähän se pitäisi Googletilin kautta saada siirrettyä uuteen korttiin. Ai saa, vai? Taidan tallentaa sitä mukaa, jos ja kun joku soittaa.

Työssä ollessa tietohallintoyksikkö hoiti kaikki nämä ongelmat ja siellä oleva fiksu väki osasi hienosti hoidella hiukka pienemmällä tietohallintotasolla olevat. Ei tullut lainkaan toope tunnelma.

Että tällaista tänään. Soitellaan!