Olen aikaisemminkin kirjoitellut, ettei keittiö ole mun mielipaikka. On niin paljon muuta mielenkiintoista. Kun meillä ei ole sitä au-pairia, joskus pitää innostua. Tänään innostuin hiukan, kun ulkona ei viitsinyt olla sateessa. Lopputulos oli taas niin hyvää ja pehmeänmakuista, etten meinannut ehtiä kuvaamaankaan.

aa%20piirakka.jpg  

Tämän marjapiirakan ohje on vuodelta 1989 painetussa Valion pienessä ohjekirjasessa. Sieltä sen löysin ja edelleen sillä risetillä teen piirakkan. Ja parasta se on tietenkin lämpimänä. Huomattavasti parempaa kuin pakasteessa vuoden ollut ja sulatettu. Maistuu kyllä silloinkin.

aa%20ohje.jpg  

En aio joka juttuun laittaa ohjeita, mutta tämän kirjoitan. Minä olen se, joka etsin taitavien leipurien ja kokkien blogeista sopivaa helppoa laitetettavaa.

MARJAPIIRAS

75 g voita
½ dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
½ tl leivinjauhetta

Täyte
5 dl marjoja, esim. mustikoita, vadelmia
1 prk (1,5 dl) ranskankermaa
½ dl sokeria
2 munaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja kuivat aineet. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle. Kaada seos marjoille. Paista 225 asteessa 25 min. Syö yksin tai ystävien kanssa.

Kirsikkalikööriä

Meidän raihnaisissa kirsikkapuissa on tänä kesänä kirsikoita, joista Mies aikoo tehdä kirsikkalikööriä. Tekee, elleivät linnut ehdi ennemmin. Kokeilimme varsin halpaa karkotetta.

aa%20kirsikat.jpg  

Nyt on puiden oksilla jouluista lametta, joka tuulessa heiluen ja välkehtien karkottaa linnut. Saas nähdä, tepsiikö. Jos ei tepsi, ei ole kirsikkalikööriäkään.