Pari vuotta sitten teimme yhden uuden rakennuksen, niinkuin tontilla ei niitä olisi ennestään. Meidän talommehan on ulkorakennuksineen vanhan maalaistalon pihapiiri. Asuinrakennuksen lisäksi tontilla on aitta, liiveri/verstas, vanha navetta/sauna/lämpökeskus ja Onnela eli mun verstas/autokatos/Miehen puulato. 

Tämä uudisrakennus on huvimaja Suvela, josta jo vuosi sitten kirjoittelin. Rakennusvaiheessa joku sanoi ääneen, että saas nähdä, koska te siellä oikein istuskelette. Ajattelin vain ilmoittaa, että istuskeltu on.

sis%C3%A4kuva.jpg  

Ei käyty Vepsäläisellä eikä Ikeassakaan vaan ystävien ja omilla varastoilla. Unikkoliina on Helenalta, tuolin "matot" kudoin vanhoista lakanoista tehdyillä kuteilla, lattiamatot ontelokuteella ja ikkunaverhokuteilla. Kesätavarat pääsivät koreihinsa.

Kun ei ole liikaa tyylitajua, saimme peltipurkitkin Suvelaan. Ostamme pieniä peltipurkkeja reissuilta tai kirppiksiltä, jos löydämme nätin tai mielenkiintoisen purkin.

peltipurkit.jpg

lehdet.jpg  

Ajanvietettäkin on lehtien lisäksi. Radiopöytä on vanhainkodilta poistettu yöpöytä, josta poika sahasi jalat omaan sänkyynsä sopivaksi. Ei muuten soi rockradio.

radio.jpg   

Vilukissi kirjoitti blogissaan puhelimen käytöstä niin hauskasti, että minäkin kaivoin puhelimen esille. Ei ole soitto häirinnyt meitä emmekä ole isommin soitelleet, kun kukaan ei ole vastannut.

puhelin.jpg  

Ei vastannut? Tässä syy. Ei löydy töpseliä.

puhelint%C3%B6pseli.jpg  

Olemme tänä kesänä istuskelleet päivittäin. Juomme täällä aamu-, aamupäivä-, keskipäivä- ja iltapäiväkahvit. Hyvin usein myös syömme täällä. Tarvikkeet ja ruuat on helppo kuljettaa, kun tarjolla ei ole koskaan neljän ruokalajin illallista. Viimeksi uusia perunoita omasta maasta, niitä peukalonpään kokoisia ja savustettua lohta. Jälkimmäinen ruoka on siitä kätevä, että Mies laittaa sen. Keväällä istuskelimme katselemassa lintujen pesimispuuhia, itsenäisyyspäivänä ja jouluaattona joimme glögit huopiin kääriytyneinä.

Niinkuin kirjoitin, ystävät epäilevät, että emme malta paljon huvimajassa istuskella. Kyllähän se joskus tekee tiukkaa, kun kattelee ikkunasta puutarhaan ja miettii, että tuosta pitäisi nyppiä rikkaruohot pois, noille kukille pitäisi laittaa tuet ......

puutarhaan.jpg  

Tästä pikkutuskasta huolimatta tämä rakennus on meille tosi ihana paikka.