Tämän blogin pitäjä on tosi haluton liikkumaan ulkona vaikka pitäisi. Aina löytyy muka esteitä. On ollut liukasta, liian vähän lunta, liian paljon lunta, liian pimeää, liikaa tuulta.... Loputtomiin syitä.

Mies sai houkuteltua pari päivää sitten tarkastelemaan, onko nuolukivellä käynyt hirviä tai peuroja. Oli mukava reissu; aurinko paistoi lämpimästi, ei tuullut, linnut lauloivat ja hanki kesti, mitä nyt joskus upotti.

Vaahtera malttaa odottaa kevättä

aa%20anoppila.jpg  

Leppä on malttamattomampi

aa%20urvut.jpg  

Joki piti jo aikamoista pauketta. Mua hirvitti, Miestä ei.

aa%20joki.jpg  

Aika vanhoja mäntyjä ja monet puhurit kokeneita

aa%20m%C3%A4nnyt.jpg  

Tämä poimuri on odottanut poimijaansa jo monta vuotta. Sisällä kasvaa jo sammalta. Liekö tahallaan unohdettu vai kadonnut?

aa%20poimuri.jpg    

Eihän se yksi reissu vielä kropalle mitään tee, mutta onneksi tuo hermopinne kädessä - vai miksikähän sitä sanon - on helpottanut. Taas voi ja uskaltaa tehdä kädellä enemmän. Siksi se päiväkin varmaan paistaa kirkkaammin.

Pirskahti mieleen
Kun on pitänyt noista vaivoista käydä terveyskeskuksessa lääkärin vastaanotolla, tuli mieleen tuo soteuudistuskin. Seinäjoen keskussairaala on nimetty laajan päivystyksen sairaalaksi, mitä Vaasa ei hyväksy. Laineet ovat loiskineet aika lailla vaikka päätökset tehdään maan hallituksessa. Vaasan perusteluna on ollut mm. ruotsinkielisten asema, minkä kyllä ymmärrän. Siellä pelätään, ettei Seinäjoella osata riittävästi ruotsia, saatikka Närpiön murretta. 

Tuosta taas tuli mieleen, että ymmärtävätkö ulkomaiset tk-lääkärit murretta puhuvia potilaita. Nimestä, puheesta ja venäläisestä aksentista päätellen lääkärini äidinkieli ei ollut suomi. Hän kysyi, millaista kipua kädessäni oli. Olisiko ymmärtänyt, jos olisin sanonut, että "paremmin hairoo kuin porottaa"? Selkeästi sanoin, että kädessä on enemmän viiltävää kipua kuin jatkuvaa särkyä. En itse keksinyt tuota tuntemusta vaan lainasin lehdestä. Murteella saa usein kerrottua paljon selkeämmin ja tarkemmin asioita. Edellyttäen, että kuulija ymmärtää.