Pian on elokuu ja elokuun työt tai harrastukset. Miten sen nyt ottaa. Tänään aloitin valmistelut ja tässä tämän päivän puuhien työvälineet.

ty%C3%B6v%C3%A4lineet.jpg  

Ruokaöljy, suti ja puukko. Lisäksi vettä ja fairia.

Tämän päivän puuha oli ensimmäinen satsi mehupullojen pesua. Kun on vuoden mittaan pessyt hyvin tyhjät mehupullot, ne eivät tarvi paljon muuta kuin kunnon huuhtelun. Mutta vain, jos edelliskesänä on kravannut viinipullojen etiketit pois. Jos pullossa on vielä etiketti, siinähän se varsinainen harmi onkin. Jos olis vain tyhjättyjä Kossupulloja, joihin olisi laitettu heti korkki takaisin, ei olisi mitään ongelmaa. Niistähän lähtee etiketti pienellä liotuksella eikä tarvi sisustaakaan pestä. Mutta ne viinipullot.

Ennen töihin ryhtymistä etsin netistä tehokkaita etikettien ja varsinkin niiden liimojen irrotusmenetelmiä. Tuntui siltä, että monet olivat yrittäneet epätoivoisesti ja tuloksetta poistaa niitä. Konsteja oli kaikenlaisia ja niistä kokeilin tänä vuonna liotusta, öljyämistä ja puukotusta.

ljyhoito.jpg  

Siis Mies harrasti puukkohommia. Hän ne mehutkin juo!

puukotus.jpg  

Suht puhdasta tuli mutta tässä on vasta noin kymmenesosa tarpeesta.

pestyt%20pullot.jpg  

Alkossa on tosi ystävällistä ja auttavaista henkilökuntaa. Leikin ajatuksella, että kiertelen ja kattelen viinihyllyjä ja näytän tuumivalta. Myyjä tulisi ystävällisesti kysymään, että tarttenko apua. Sitten kyselisin, että missähän viineissä on helposti irtoava etiketti, suht helposti irtoava ja erittäin tiukasti pysyvä. Ja tekisin valinnan vastauksen perusteella. Jos saisin vastauksen. Voihan käydä niinkin, että myyjällä on oitis vastaus, jos on tuskaillut samaa asiaa. Pitääpä kokeilla, kun joskus taas haluan hullutella. Mies jää varmaan autoon odottamaan. 

Mies muuten kysyi, että miksi ne etiketit pitää saada pois. Jääköön tämä kysymys omaan arvoonsa.

On muuten kumma, kun ei ole keksitty kunnon pulloharjaa, jolla sais pullon pohjankin puhtaaksi. Ei ole keksitty, vaikka kuussakin on käyty jo kuuskytluvulla. Viime vuosituhannella.