Eilen tuli yllätyslasku. Handelsbanken Rahoitus lähetti 35 euron laskun vuosimaksusta ja tilinhoidosta. Hetken raksutti tyhjää. Sitten muistimme, että teimme parisen vuotta sitten Gigantista hiukan isomman ostoksen. Olisimme maksaneet ostokset heti, mutta myyjä puhui meidät ympäri ja lasku tuli parin kuukauden päästä Handelsbankenista. Niillä oli ilmeisesti keskinäinen sopimus rahavirroista. Olisihan mukana tulleista papereista näkynyt, että tuolla laskun kierrätyksellä meille tuli suhde tämän pankin kanssa. Eipä niitä pitkiä ehtoja ja selostuksia viitti lukea.

Soitin Handelsbankeniin ja ihmettelin meidän olematonta asiakassuhdetta. Ystävällinen nainen kysyi henkilötunnusta ja kerroin, että lasku on tullut Miehen nimellä ja tarjosin hänen tunnustaan. Eipä käynytkään vaan Miehen olisi pitänyt itse soittaa puhelu. Sanoin, ettei nyt satu olemaan kotona (vaikka istui pöydän toisella puolella) ja minä hoitelen nämä toimistotyöt. Niinpä nainen sanoi. että soittakaa sitten yhdessä. Ihmettelin edelleen mutta ei auttanut. Totesin kyllä, ettei tämä työntekijä ollut näitä ohjeita keksinyt.

Niinpä lähetin ihmettelyn ja irtisanomisviestin Miehen sähköpostilla Handelsbankeniin hänen nimissään. Eikä kukaan varmistanut sitä, oliko Mies aivan itse lähettänyt viestin. Vastaus tuli tunnin sisällä ja ilmoitettiin, että irtisanoutuminen on hyväksytty eikä laskua tarvi maksaa. Pitää soittaa matalalla äänellä ja Miehen puhelimella, jos vastaavia juttuja tulee vastaan. Meillä kun on selkeä työnjako; minä hoidan toimistotyöt ja Mies rakentaa talon ja korjaa sitä.

Kun ja jos seuraavan kerran menemme Giganttiin, saattaa käydä niin, että mainitsen asiasta. 

Tämä asia ei ärsyttänyt, se ihastutti

Ajattelimme pitkästä aikaa kävellä Seinäjoen suurmessut läpi ja tulla kotiin. Kävelimme ja pysähdyimmekin ja minä erityisesti tänne:

olikaidesign.jpg  

Ihastuin tähän Olikaidesignin tyttöjen mekkoon, jonka väreistä ja kuosista tykkäsin ja siitäkin, mitä vaatteiden suunnittelija  kertoi tuotteiden valmistuksesta. En olisi yhtään pahoillani, jos tyttäreni saisi huhtikuussa tytön. Pojillehan olen jo oppinut taas ompelemaan. Tarttui mukaan kotimaisten omenoiden lisäksi pikkumööpelikin.

keinutuoli.jpg  

Mikäpä on yhdessä keinutellessa. Me ja lapsenlapset.