Mulla on joulufiilis. Olin meidän kirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja, niinkuin monina vuosina aikaisemminkin. Tytär tuli kaupungilta kotikirkkoon, koska se on kuulemma ainut oikea joululaulukirkko.  Oli siellä muitakin.

kirkko.jpg  

Siitä tykkäsimme, kun saimme laulaa niin monta joululaulua. Joskus on ollut meidän mielestä liikaa kuorojen esityksiä. Mukaviahan ne ovat, muttta konsertit erikseen. Pitää saada itse laulaa. Tyttären vieressä oli mukava laulaa tällaisen huonon laulajan, hän kun on niin hyvä laulaja. Ei ole perinyt laulunääntään äidiltään. Olisikohan musikaalisuus tullut kuuden polven takaa Kuortaneen lukkarilta? Tai isältään? Mistäs sen tietää.

Pari laulupaussia oli, kun seurakunnan lapsikuoro Kipinä esiintyi. Oli ihan liikuttavaa kuunnella ala-asteikäisten lasten laulua ja eläytymistä siihen. Tytär muistelikin, miten jännää oli odottaa, koska lapset kutsutaan kirkon eteen laulamaan Joulupuu on rakennettu. 

kuoro.jpg  

Tyttärellä ja mulla on eri ykköslaulut. Tytär tykkää Sylvian joululaulusta ja minä Maa on niin kaunis -laulusta.

Meidän kappeliseurakunnalla on jo pitkään ollut yhteistyötä jalkapalloseuramme kanssa. Taas olivat kohteliaat ja fiksut pojat jakamassa ovella laululehtistä ja he myös keräsivät kolehdin. Hienoa.

Tästä on mukava jatkaa jouluun.