Odotan...
tuulen tyyntyvän edes vähän
hiljaista sadetta yöaikaan
herneiden, papujen, porkkanoiden ja punajuurten sirkkalehtiä
kesäkukkien itämistä

Sen siitä saa, kun toivoin kevään ja kesän tulevan hissukseen. Niin hissukseen, että siitä ehtii nauttia. No, nautittu on. 

Kylvin salaatteja, retiisiä, tilliä ja persiljaa jo menneen uuden kuun aikana ja ne ovat hyvässä kasvussa. Etualalla oleva lämpöpenkkikin toimii ja siellä on avomaankurkut kasvamassa. Porkkanat ja punajuuret kylvin laskevan kuun aikaan, kun ne kasvattavat juuriaan maahan. 

Saas nähdä, nousevatko pintaan tiistain 16.6. jälkeen, kun uusi kuu syntyy.

vihannesmaa.jpg  

Tänä vuonna oon kiinnostunut kuun vaikutuksesta puutarhaan. Lainasin ensin kirjastosta Johanna Paunggerin kirjan Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa. Havaitsin sen hyväksi ja ostin ittelleni. On siellä hauskojakin juttuja, joihin en kyllä ainakaan tässä vaiheessa usko. Siellä kerrotaan mm. että kausivaatteet pitää viedä varastoon vähenevän kuun aikana. Hiusten ja kynsien leikkaukseenkin on omat otolliset päivät. Kyllä olis allakassa paljon merkintöjä, mitä minäkin päivänä saa tai ei saa tehdä. Saattaa olla, että noudatan tätä vain puutarhanhoidossa. Jossain sopivassa määrin.

kuun%20vaikutus.jpg  

Mulla on paha tapa tehdä hetken tätä, hetken tuota ja kolmantena jotain muuta. Siksipä puutarhahommissa harat ja kuokat ovat taatusti eri paikassa kuin minä ja niin saan ylimääräisiä askelia. Etten tule ylikuntoon, tein kottikärryihini tarvikepussin, jossa säilytän puutarhatavaroitani. On aivan kätevä varsinkin, jos kottikärryt ovat tallella.

tasku.jpg  

Tämä on prototyyppi. Jossain vaiheessa teen hiukan syvemmän, jolloin nuo kuokat pysyvät siellä paremmin.

Tämän kuukauden hajusteeni on Kuluttaja -lehden parhaaksi hajusteeksi testaama tuote. Se on Offin Teho -suihke. Pitää innokkaat ystävät loitolla.