Säätiedoissa luvattiin lähipäiviksi lunta jopa 15 senttiä. Pakkasta on 10-15 astetta. Lumisade laantuu pikkuhiljaa mutta päivittäin sitä on kuitenkin luvassa jonkin lisää.

No, haaveitahan saa olla, kun todellisuus on meidän talvilenkillä tämä:

pelto.jpgmets%C3%A4.jpg  

Kyllä tammikuussa pitäisi olla lunta ja pakkasta. Ainakin ennen oli. Auttaiskos, jos Ilmatieteen laitokselta irtisanottaisiin vanha väki ja vaihdettaisiin sellaisiin, jotka kansalaisten galluppeja tutkimalla lupaisivat eniten toivottua säätä. 

Ei vaisinkaan, en minä aivan tosissani ole. Onhan tällä nollan molemmin puolella keikkuvalla lämpötilalla ainakin yksi hyvä puoli; lämmitysöljy riittää pidempään. Lintulaudalla on näkynyt harmittavan vähän lintuja, taitavat löytää luonnosta syömisensä. Orava vain on laiskanpuoleinen ja käy lintulaudalla. Mutta kyllä minä kaipaan kunnon lumitalvea ja pakkastakin jonkin verran.

Vanhoista lauluista
Muutama päivä sitten Radio Suomessa soitettiin Marjatta ja Martti Pokelan joku tilulii-laulu. Ei se ollutkaan enää niin ärsyttävä kuin viitisenkymmentä vuotta sitten. Nyt se vain huvitti. Samoin on käynyt Iltatuulen viestille. Kummasti ne ovat parantuneet. Olisi mielenkiintoista nähdä viihdeohjelma, jossa ärsyttävät Jori, Eugen ja Ragni Malmstenit esiintyivät. Heidänkin laulut ovat saattaneet parantua. Mitäs ällötyksiä teidän nuorempien mielessä on?

Paljaat nilkat
Facebookissa on hämmästelty tämän päivän nuorisomuotia. Nyt nuoret kuulemma kulkevat nilkat paljaina. En tosin ole huomannut kattella mutta heillä kait täytyy olla liian lyhyet housunlahkeet ja matalavartiset kengät. Jos ei siitä saa kuolemantautia niin ainakin vanhemmalla iällä reumatismin (isän rometiisi). Kyllähän me sen tiedämme. 

Kuuskytluvun loppupuolella meillä likoilla oli tansseissa mekot, ainakin meillä eturivissä tyrkyllä olleilla. Hienona piti olla mikä tarkoitti nailonsukkia kovallakin pakkasella. Se oli sitä aikaa, kun sukkahousuja ei vielä ollut. Tanssiautolle oli matkaa kilometri ja jos talvisaappaat laitettiin matkaksi, ne jätettiin pysäkille odottamaan takaisinpaluuta. Kyllähän siinä tanssilämmöt haaleni, kun kylmät ja koppuraiset kengät laitettiin jalkaan. Ei auttanut pukea lämpimästi vaikka kotona varoiteltiin reumatismista. Mistähän muuten johtuu, kun mun jalkoja pakkaa pakottaa?

Muutama ilta sitten valittelinkin särkevää kroppaa. Siihen Mies totesi, ettei hän kuitenkaan vaihda mua nuorempaan. Kun ei vielä tiedä, kumpi on tulevaisuudessa kumman omaishoitaja. Olen siis levollisella mielellä.