Kesähän meillä on, mutta kesäilmoja odottelen vieläkin. Taitaa tosin olla turhaa, sillä isokyröläinen sääprofeetta Juhani Luoma on ennustanut viileää heinäkuuta. Vain kahdeksan päivää on lämmintä, muut viileitä ja/tai sateisia. 

No, eihän kesä ole kokonaan ilmoista kiinni, enemmänkin asenteesta. 

Sen verran on ollut lämmintä, että Mustikki -lehmäkin pääsi ulos. Tämä on aivan oma erityislaatuinen rotu, taitais Miina Äkkijyrkkäkin äimistellä. Hiljattain on poikinut, kun utareet ovat hyvässä lyönnissä. Naapurin lapset kyselivät, saisiko meidän lehmällä ratsastaa. En luvannut, kun Mustikki on hieman huonojalkainen.

mustikki-normal.jpg  

Puutarhaa

Puutarhassa vietän kesällä mahdollisimman paljon aikaa. Tuo käytetty aika ja tulokset eivät tosin ole suoraan verrannolliset, mutta sehän on pääasia, että siellä on mukava tehdä töitä.

Suosikkikukkani on Mooseksen palavapensas, joka kukkii silloin, kun suurin osa mun kukista vasta miettii kukkimista. Se on pysty kukka, joka ei sateessakaan kaadu. Tämä kukka ja minä emme kuitenkaan tule kovin hyvin toimeen. Poltin käsivarteni kunnolla muutama kesä sitten, kun perkasin kukkamaata. Iho oli aivan rikki ja käsivarsia poltti monta päivää. Ihon paranemiseen meni viikkoja. Nyt tiedän laittaa pitkähihaiset vaatteet ja hanskat käteen, kun perkailen kukan juuria.

mooseksen-normal.jpg  

Myös ruskolilja on myös mun kukka ja sopii vanhan talon puutarhaan. Se ei kaatuile ja on ihanan oranssi. Sipulit sain tuttavalta ja tämä on aika vanhaa kantaa. Tuhosin koko penkin muutama vuosi sitten, kun liljoihin tuli joku hometauti tai ötökkä. Muutama sipuli jäi maahan ja niistä olen nyt koonnut uutta penkkiä.

ruskolilja-normal.jpg