Räkättirastaat olivat taas ajatustamme nopeampia. Päivän olimme myöhässä "mansikkaverkkojen" kanssa. Tässä ne nyt ovat:

aa%20pitsi.jpg  

Tämä on poikkitieteellinen testi ja kohteena ovat pitsiverhojen alla olevat mansikat. Lähipäivinä aion silmämääräisesti tutkia, onko niillä aikeita kypsyä. On tämä nyt fiinimmän näköinen kuin vihreä rastasverkko. Eikä tarvi pelätä, että linnut, siilit tai oravat takertuvat verkkoon. Omat pitsiverhot eivät riittäneet, mutta sain parilla eurolla meidän lähetyskirppikseltä valoverhot. Nuo kaaret ovat sähköjohtojen putkia. 

Kun Herra Harakka ei päässyt tälle mansikkamaalle, se meni meidän ahomansikoille.

aa%20mansikka.jpg  

Täytyypi huomenna laittaa harakanpelätin, kun ei itte jaksa siellä yötä päivää vahtia. Niissä raparperivihollisissa on jo yllin kyllin työtä. Ahomansikat ovat vallanneet meidän viime vuonna istutetun pihlajan ympäristön. Tytär kävi tänään ja hän poimi ensimmäiset mansikat ja laittoi heinänkorteen. Paluuta lapsuuteen!

Valkosipulin viehkeyttä

aa%20valkosipulit.jpg  

Toivottavasti viehkeyttä löytyy jonkin ajan kuluttua mullan alta. Tämä on meidän ensimmäinen valkosipulikokeilu. Laitoimme kynnet syksyllä ja ihmettelimme, nouseeko mitään. Lumen sijasta lavan päällä oli keväällä paksu jääkerros.

Vedin eilen ensimmäiset perunanvarret ja tulos oli olematon. Peukalonkokoista löytyi muttei isompaa. Ja maa aivan kuiva. Onneksi meillä on nuo pikkukärryt ja kaivo. Voipi kyllä olla lannoituskin vääränsorttinen, kun vartta kasvaa vaan ei mukuloita. 

aa%20k%C3%A4rryt.jpg  

Lähiaikoina on tarjolla todellista lähiruokaa; perunaa, sipulia, salaattia, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa ja myöhemmin porkkanaa ja punajuurta. Ja grillimakkaraa lähikaupassa.