Viime viikolla Ilmatieteen laitos kannatti mulla kukkia katoksen alle ja avokuistin suojaan uhatuilta ukkosmyrskyiltä. Muutaman kerran rahtasin niitä edestakaisin ja päätin, että nyt on viimeinen kerta. Alkuviikon aikana paahdetta riitti mutta sadetta ei tullut. Suojaan vienti kuitenkin kannatti. Torstaina meillä oli harvinaisen kova ukonilma ja runsaan puolen tunnin aikana satoi aikamoisen tuulen kanssa 21 milliä. Niin varmaan monessa muussakin paikassa.

Meillä mennään yläkertaan kaksikerroksisen kuistin kautta. Kuistin päällisen ja yläkerran välistä korkeuseroa on kolmen rapun verran. Nämä raput otettiin remontin aikana pois ja saivat uuden tehtävän ulkona. Kiviseen ja kuivaan pihaan on hankala saada kukkapenkkejä, joten tällaiset irtojutut ovat sopivia. 

kukkarappu-normal.jpg  

Talon isäntä on ehdottomasti kieltänyt kukkapenkkien teon talon ympärille. Eivät kuulemma tee hyvää rakennukselle. Niinpä laitan kukat ruukkuihin ja samettiruusut ovat jokavuotiset kesäkukat. Takana näkyvä kermanvärinen samettiruusu on mulla tänä kesänä uutta. Molemmat kestävät suht hyvin sadetta. 

samettiruusut-normal.jpg  

Kun saan keijunmekon siemenet itämään ja vielä taimet kasvamaan ja kukkimaan, kiittelen estoitta itteäni. Joka vuosi se ei ole ollut aivan helppo homma. Ruukku on ilmeisesti joku vanhan separaattorin osa. 

keijunmekko-normal.jpg  

Pakkohan oli näitä kukkakuvia laittaa tänne blogiinkin, kun niitä samoja kukkia tulee kuvattua vuodesta toiseen. 

Kukat saavatkin olla rauhassa seuraavat päivät, kun alkaa säilömiset. Ja jos nämä hirmuhelteet jatkuvat, saattaa säilöminen vaihtua rouvana olemiseen ja dekkarien lukemiseen. Sekään ei ole yhtään hassumpi homma.