Vaikka Ilmatieteen laitoksen väki ennusti räntää ja lunta tänne Etelä-Pohjanmaallekin, ei ne vielä ole tänne ehtineet. Rännät meinaan, ei väki. Yöllä meni eka kerran pakkaselle ja nyt aamupäivällä on varsin vinkeä tuuli. Syksyllä kuuluukin olla tällaistakin ilmaa.

Varoiksi kävin muutama päivä sitten puutarhassa kameran kanssa.

petynia-normal.jpg  

Tämä petunia on jotain surffinalajiketta, joka ei heti närkästy sateesta. Meidän kirjaston pihamaallakin oli eilen vielä aivan upiat samanlaiset kukat.

ruukut-normal.jpg  

Meidän talon viereen sopivat eri samettiruusut. Erityisesti olen tykänny tuosta hieman kellertävästä lajista. Kukkii kauan ja komiasti.

 

Keijunmekkox-normal.jpg  

Pakkasyön jälkeen kesäkukkia saa kuskailla komppariin mutta näitä keijunmekkoja säilyttäisin vielä jonkin aikaa. Nämähän eivät heti hermostu pikkupakkasesta.

Meidän kirkonkylässä oli kukkakauppaa, jossa oli myynnissä lahjatavaraakin. Emme vain käyttäneet niitä palveluja riittävästi ja niin liike joutui sulkemaan ovensa. Nyt pienen tauon jälkeen toinen yrittäjä avasi itsepalveluperiaatteella toimivan kukkakaupan, josta saa ottaa kukkia ja tipauttaa rahan luukusta tai käyttää pankkikorttipäätettä. Liikkeessä on kameravalvonta, ettei sieltä maksamatta kukkia noin vain haeta. Meinaan callunat käydä ostamassa. Krysanteemit jätän tänäkin vuonna väliin.

Huonekasvi-innostus on ainakin väliaikaisesti vähentynyt. Saintpaulioiden ja pelakuiden lisäksi ei ole kuin muutama kukka. Herttalehti vintillä kulkee pitkin lattiaa niinkuin itte tykkää. Kulkekoon!

herttalehti-normal.jpg