ujo%20moro-normal.jpg 

Moro ja Ujo pääsivät parisen viikkoa sitten aitasta pihavahdeiksemme. Moro mielestämme selvästi tervehtii tulijaa kun Ujo taas hiukan katselee, ennenkuin tutustuu. Nämä eivät ole mitä tahansa karhuja ja villipetoja. Ne on oikein suojeltuja - tervalla meinaan. Eivät näytä välittävän mitään, vaikka illalla ja yöllä saivat lunta päähänsä. Halusimme jotain koristetta pihaamme ja nämä tuntuivat aika luontevilta. Talomme ja pihapiirimme ei hyväksy mitään muovisia tavaroita lähelleen. 

Kun muutama vuosi sitten haimme nämä karhut, laitoimme ne auton peräpenkille turvavöihin. Taisi toinen saada lätsänkin päälaelleen. Mahtoi ohikulkija toisenkin kerran katsastaa istujia, kun pysäköimme auton hetkeksi kaupan parkkiin.

sinililja-normal.jpg 

Eihän tämä toukokuinen lumi aivan tavatonta ole, mutta sehän tulee yleensä yllättäen ja pyytämättä. No, tuohan se jonkin verran maahan kosteutta, kun sadetta ei ole saatu.

Lumesta huolimatta aamulla oli taas aivan huima lintujen konsertti. Meidän männikössämme on vieläkin iso parvi järripeippoja, joiden tasainen hurina kuuluu varsinkin aamuisin. Saas nähdä, koska ne matkaavat kotiinsa pohjoiseen. Västäräkkipariskuntaa tuli aivan surku, kun hyönteiset ovat tällä ilmalla niin vähissä. Aitan pystyhirren päälle ne kuitenkin ovat pesäänsä rakentaneet. Eivät varmaan tykkää, kun muutaman parin viikon päästä aloitetaan aitan katon kunnostus.

Velipoika tosin kertoi, ettei västäräkit aivan pienestä säikähdä. Ne olivat tehneet pesän traktoriin, jolla oli välillä ajettu Lapualta Seinäjoelle. Kun oli tultu takaisin, västis oli jatkanut hautomista.