Onkos sinun sukunimesi aakkosten alkupäässä, keskellä vai lopussa?

Tästä aiheesta juttelimme autossa, kun menimme tyttären kanssa tekemään lähtösiivoukset heidän entiseen asuntoonsa. Tytär muutti avopuolisonsa kanssa aivan meidän naapuriin. Sukunimemme alkaa V-kirjaimella, missä minulle tuli naimisiin mennässä pudotusta P-kirjaimesta.

Tytär totesi, että oli aivan mukavaa olla ylioppilasjuhlassa "Vee", kun sai mennä lavalle seisomaan neljänneksi viimeisenä. Aakkosten alkupäässä olevat joskus pääsevät, mutta varmaan monta kertaa joutuvat aukaisemaan latua eli menemään uuteen juttuun ekana tai ottamaan kantaa johonkin asiaan. Onneksi mulle ei osunut tätä kohtaloa.

Meidän poika on syntynyt lokakuun lopussa. Rippikouluvuoden keväällä kysyin, että aikooko hän yrittää ensimmäiseen ripariin. Tähän poika totesi, että viimeiseen joutuu joka tapauksessa, kun katsotaan sukunimi ja syntymäaika. Niin myös kävi. Tytär totesi, että alaluokilla harmitti, kun todistukset jaettiin aakkosjärjestyksessä ja sen jälkeen sai heti lähteä luokasta ja hän sai todistuksen viimeisten joukossa. Ne pari minuuttia olivat varmaan aika pitkät!

Tämä kuva otettiin alakoulun kevätjuhlan jälkeen ja silloin oppilaat lähtivät luokasta yhdessä.

luokkakuva.jpg

Entäs järjestys pituuden mukaan? Koulussa luokan lyhimpiin kuuluvana joutui istumaan edessä, mutta pääsipä välitunnilta sisälle alkupäässä. Silloin koulussa oltiin välitunnit ulkona ja opettaja päästi rappusilla seisoen ensimmäisenä suorimmat jonot. Kun koulun liikuntatunnilla pelattiin pesäpalloa, kaksi parasta sai vuorotellen huutaa muut omaan porukkaansa. Siitä tuloksesta ei kannata kirjoittaa ja joukkueet olisi voitu valita aakkos- tai pituusjärjestyksen mukaan.

Entäs sinulla?