Laura Lähteenmäki: Sukella silmät aukiSukella.jpg

Kirjan päähenkilö Maria on saanut valmiiksi kasvatustieteen väitöskirjan ja matkustaa alakouluikäisen tyttärensä Inkan kanssa Tanskaan hytteksi kutsuttuun lomamökkiin. Marian isän vaimo Liisa on antanut aineistoa, jotta Maria kirjoittaisi isänsä elämäkerran.

Kirjassa Maria on välillä Tanskassa ja taas isän muistiinpanoissa omassa lapsuudessaan. Hän edelleen ihmettelee, miksi vanhempien eron jälkeen hän jäi isälleen. Marian lapsuus ja nuoruus ei ollut helppo, koska hän oli tarkkailuluokan hankalaksi koetun opettajan tytär. Häntä kiusattiin, kun puolusti isäänsä.

Vaikka teksti on hienoa ja mielenkiintoista, välillä ihmetyttää, miksi Maria oli ottanut tyttären mukaan. Inka sai olla paljon itsekseen, kun äiti uppoutui isänsä papereihin. 

Luin kirjan mielelläni, mutta se ei ollut aivan suosikkikirja. Netistä löytyy useita paljon perusteellisempia arvosteluja, joita kannattaa katsoa. Kaupunginkirjaston lukuhaasteen teemana on tunteet. Tämän kirjan lisäsin kohtaan hylätyksi tuleminen.

 

Ville Mäkipelto - Paavo Huotari: SensuroituSensuroitu.jpg

Raamatun muutosten vaiettu historia
Kirjan takakannen mukaan tekijät ovat työskennelleet yhdessä tutkijoina Helsingin yliopiston huippuyksikössä, jossa tutkittiin muutoksia pyhissä teksteissä. Raamattu on muovautunut jatkuvasti kirjurien käsissä. He tekivät virheitä ja muokkasivat tekstejä tarkoitusperiensä mukaan. Monijumalaisuutta sensuroitiin ja naisten asemaa häivytettiin. 
Kirjassa kerrotaan, miten ja mistä Vanhan testamentin ja Uuden testamentin kirjoituksia on koottu. Uuden testamentin teksteihin on tehty muutoksia vuosisatojen kuluessa. Hankala kirjoittaa tästä "juonta" mutta kirjan on mielenkiintoinen.

Merkitsin kirjan kaupungin lukuhaasteen kohtaan Hengellisyys.

 

Mirella Mäkilä : Seuraavana Tampere Tre.jpg

Tampereelta Helsinkiin muuttanut kolmikymppinen Rosa palaa kotikaupunkiinsa, kun avomiehellä oli uusi suhde. Kirja sopii minua paljon nuoremmille mutta oli aivan mukava lukea, kun tapahtumat olivat Tampereella. Välillä keskeytin kyllästyneenä mutta luin kuitenkin loppuun. Tämä sopii nuorille ja  lukuhaasteen kohtaan toivo, toimeikkuus tai optimismi.

 

 

 

 

 

 

 

Anneli Kanto: Saalistetut Saalis.jpg 
Salaperäinen meedio houkutellaan Lapin hiihtokeskukseen "palvelemaan" turisteja. Siivooja Marinaa ja tämän tytärtä vainotaan; päälle ajo, tyttären huumaaminen, koiran haavoittaminen ym. Hiihtokeskuksen henkilökunnassa on jotain omituista, osa vaikuttaa olevan muita kuin mitä esittävät. Kirjan loppu on epäuskottava. Tämä on dekkari, joten ei tästä enempää. Merkitsin lukuhaasteen kohtaan pelko tai kauhu.

 

 

 

 

 

 

Geraldine Brooks: Kirjan kansaKirjan%20kansa.jpg
Kirjan pääosassa on Sarajevosta löytynyt 500 vuotta vanha juutalaisten kirja haggara ja konservoinnin huippuasiantuntija Hanna. Kirjassa käydään läpi Hannan tarinaa sekä haggaran tarinaa tästä päivästä taaksepäin halki vuosisatojen ja halki Euroopan aina Marokkoon.

Tämä oli tosi mielenkiintoinen kirja, siinä oli historiaa, useita erilaisia tarinoita ja millaisia pahuuksia on tehty uskon varjolla mutta myös hyviä tekoja yli uskontorajojen. Lumiomenan blogissa on hyvä kirja-arvostelu, jos haluat lukea kirjasta enemmän.https://luminenomena.blogspot.com/search?q=Kirjan+kansa 

Tämä kirja vei minut mielenkiintoiselle matkalle. Tykkäsin paljon. Kirja oli meidän lukupiirissä yhteisenä kirjana ja kävimme vilkasta keskustelua kirjasta ja miten paljon on samaa nykyäänkin.

 

 

 

 

 

Christian Rönnbacka: Mennyt mies

Mieheni lukee Rönnbackaa ja tämä kirja taidettiin ostaa Kirjamessuilta. Keränen -nimisen miehen talon ovi on ollut pitkään auki ja omistaja poissa. Talosta löytyy väkivallan merkkejä ja tutkimus käynnistyy. Komisario Antti Hautalehdon johdolla löytyy pikkuhiljaa ratkaisu. Mukana on venäläisiä ja bitcoineja. Enempää en vi kertoa, koska tämä on dekkarin. Kirja menetteli mutta ei ollut erikoinen.