Piti jo eilen täällä blogissa ennustaa tulevan parin viikon säätä, mutta Ilmatieteenlaitos tietenkin ehti ensin. Niillähän onkin tietokoneet ja kaiken maailman vempaimet ennustamiseen. Ja kun ne ovat ennustaneet, sanovat, että saattaa ylihuomenna ollakin toisenlaista ilmaa.

Jotkut maallikot ennustavat juhannusaaton sään sammakoista ja joulun välipäivien lumituiskun suunnasta ja ties mistä. Minä ennustan vain kerran vuodessa ja aina on ennustus pitänyt paikkansa. En tarvi sammakoita. Riittää, kun katson näitä:

pioni1.jpgpioni2.jpg  

Kerratut pionit ovat nyt avautumaisillaan. Siitä tietää varmasti, että noin viikon kuluttua tulee rankkasateet ja yrittävät saada kukkivat pionit lakoon. Jos ei saa lakoon, niin kukat ovat joka tapauksessa pilalla. Näin on käynyt vuosikaudet. Ensimmäisen rankkasateen muistan vuodelta 1963, kun kotona se ainut pionipuska oli entinen valtavan raesateen jälkeen. Ja äiti muisteli sitä joka vuosi heinäkuun 19. päivä, joka on myös veljeni syntymäpäivä.

Puutarhan yllätyksiä

Meidän ensimmäinen rodopensas innostui näyttämään monen vuoden jälkeen, millaisia kukkia on tulossa joskus enemmänkin:

rodo.jpg  

Tätä perennaa ihmettelin nuppuvaiheessa

sinivaleunikko.jpg

Sain sen serkultani ja häneltä piti varmistaa, että onhan tämä sinivaleunikko. On se. Hämmästyttää, että se on talvehtinut meidän puutarhassa. 

Kasvihuoneravintolassa

Kovin on kasvipitoinen tämäkin juttu. Pitää taas hehkuttaa närpiöläistä Linds Kök  kasvihuoneravintolaa, jossa kävimme ruokailemassa Miehen viimeisen työpäivän kunniaksi Miehen sedän ja hänen vaimonsa kanssa. Koska olemme 37 vuoden aikana kotona jutelleet jo lähes kaikki jutut, oli mukava saada toisenlaista juttuseuraa.

Ei me oltu ainoita vieraita sillä isompi ryhmä ehti lähteä. Kun menimme sinne ensimmäisen kerran, kuvittelin, että ravintolan ilma on kuuma ja kostea. Väärin kuvittelin. Siellä on aivan hieno ilma, helppo hengittää.

ravintola.jpg  

Ja mansikkavalkosipulisalaatti on niin hyvää.

salaatit.jpg  

Jälkiruokana oli hyvää tomaattipannacottaa.

tomaatti.jpg

Meidän molempien päivät muuttuvat jonkin verran, kun molemmat olemme jatkossa kotona. Arvelen, että hyvin menee. Olemmehan harjoitelleet Miehen osa-aikaeläkeviikoilla. Jos alkaa ahdistaa, Mies menee varmaan pojan rakennukselle ja minä puutarhaan.