Tästähän lauletaan Maa on niin kaunis -laulussa, joka on mun joululaulu. Joulukuun alussa tuli viisi vuotta siitä, kun jäin eläkkeelle. Mihin se aika on kiitänyt? Päivät vilahtavat iltaan ja maanantain jälkeen on pian perjantai. Ei se ennen mennyt niin. Ei ainakaan tuo maanantai ja perjantai. Mutta menköön aika, nautitaan joka hetkestä, jos ei mitään paikkaa kolota, ja sittenkin.

Olen viime päivinä ja viikkoina käynyt konserteissa ja teatterissa. Ystäväni Helenan kanssa olimme Lakeuden Ristissä tangokuninkaallisten Saana Sassalin ja Jarno Kokon joulukonsertissa, jossa heitä säesti Komiat-orkesteri. Lauantaina olin tyttären kanssa Vaasan kaupunginteatterissa katsomassa Myrskyluodon Maija -musikaalia ja eilen lauloimme Kauneimpia joululauluja kotikirkossamme. 

kirkko%20joululaulut.jpg  

Vaasan Myrskyluodon Maijaa ei voi verrata Åke Lindmanin 1970-luvun tv-sarjaan, olihan tämä musikaali. Tässä Maija ei ollut nyhverö kuin alkuperäinen Maija. Kaikista lauluista ei saanut selvää mutta lavastajan työtä ihailimme. Miten vähillä värkeillä ja runsaalla kekseliäisyydellä luodaan tapahtumille ympäristöt.

Meillä on aivan mahtava kanttori Sanna Ågren, joka on tuonut huimasti lisää musiikkia seurakuntaan, niin nytkin Kauneimpiin joululauluihin. Lauluja säesti JJouppi Band ja urkusäestys oli vähemmällä. Hienosti soittivat ja lauloivat ja esitykset liikkuttivat mutta..... ne kitaran väliluritukset olisi voinut puolittaa. Tykkään, että joululauluja ei liikaa muutettaisi. Mutta Sannan viulunsoittoa ja laulua olisin kuunnellut vaikka kuinka kauan.

Tangokuninkaallisten joulukonsertissa säestäjänä oli Komiat-orkesteri, joka oli ykkönen viime kesän tangomarkkinoiden orkesterikisassa. En minä niidenkään esityksestä aivan ekstaasiin mennyt. Oli erikoisia sovituksia joululauluihin. Mutta Sassali ja Kokko olivat upeita.

Olen ajatellut niin, että sitten saa joulutraditioita muuttaa, kun hiivanpalan kääre muutetaan. Se on ollut samanlainen pieni paperinpala niin kauan kuin muistan. Ja aika pitkältä taaksepäin muistan. Ainakin vielä.

Elämä ei ole ollut pelkkää jouluvalmistelua. Se on ollut 

reissu Tervajoelle

lakeutta.jpg  

Matkan varrella Mies tuumasi jotenkin siihen tapaan, että kyllähän olisi ollut pitkä matka nauriita harventamaan, jos naurispelto olisi ollut jossain tuolla horisontissa.

Itsenäisyyspäivän viettoa laavulla ystävämme Helenan kanssa

laavulla.jpg  

Oli tyyntä, hiukan pakkasta ja lunta, Miehen keittämät nokipannukahvit, makkaraa ja voileipiä ja pieni Suomen lippu. Eikä mihinkään ollut kiire.

Maalaismarkkinoilla kaupungilla. Oli niin paljon hienoja tuotteita, mutta kun emme tarvitse mitään. Sukat kudon itse ja koristeita ei tarvitse lisätä huusholliin. Mutta mukava oli kierrellä ja katsella.

maalaismarkkinat.jpg

Minun joululauluni on tuo Maa on niin kaunis, josta otsikkokin on. Sehän jatkuu, että .... miespolvet vaipuvat unholaan. Minulla ei vaivu, koska selvittelen ja kirjaan niitä melkein työkseni.

Joulu on jo ovella!