onnela1-normal.jpg  

Taloremontin ja yhden ulkorakennuksen katon uusimisen jälkeen hengähdimme puutarhatöissä muutaman kesän. Samanaikaisesti haaveilin omasta verstaasta, jossa voisin entisöidä mööpeleitä ja kutoa kangasta. Ehdottelin sen tekemistä entiseen navettaan, mutta se idea ei mennyt perheparlamentissa läpi.

"Onneksi" pihapiirin vanha lautarakenteinen puulato oli korjauskelvoton vaikka tässä kuvassa näyttää paremmalta.

vanha-normal.jpg  

Niin päädyimme vanhan purkamiseen ja uuden rakentamiseen. Koko homma kesti parisen vuotta. Uuden piti valmistua kesän aikana mutta isännälle  tuli kesken perustusten teon välilevyn pullistuma ja työt loppuivat siihen paikkaan. Monien vaiheiden jälkeen saimme tämän:

puulato1-normal.jpg 

Tässä uusi rakennus on viittä vaille valmis, niinkuin näkyy. Viime kesänä jäi ottamatta kuva aivan valmiista rakennuksesta.

Kuvia otin purku- ja rakennusvaiheista varmaan toista sataa. Niitähän ei kukaan meidän lisäksi viitti kattella. Tässä kuitenkin muutamia juttuja.

purku-normal.jpg 

Lautatavara otettiin talteen polttopuita varten. Etapin jäteasemalle meni useampi kuorma. Purku kävi kaivinkoneella aika näppärästi. Helppo on purkaa kuin rakentaa uutta!

mersu%20l%C3%A4htee-normal.jpg  

Ajoimme yli 20 vuotta vuoden 1982 Mersua sen jälkeen kun appi joutui sairauden vuoksi luopumaan taksimiehen hommasta. Auto oli vielä yli 10 vuotta pukeilla vanhassa puuladossa ja nyt se oli pakko saada pois. Velipoika otti auton palkaksi kaivinkonetyöstä ja niin auto lähti.

jami%20etsii-normal.jpg 

Meidän vanhalla koirallamme Jamilla oli vanhan puuladon yhteydessä iso aitaus ja yksi ladon osa. Purkamisen jälkeen se kävi monta kertaa entisellä paikalla ja oli selvästi apealla päällä. Tuli mieleen, että vanhan ihmisen on vaikea lähteä vanhasta kodistaan vaikkapa palvelutaloon, jos on ikänsä asunut samassa paikassa. Yhtä surullista oli meidän Jamilla "kodin" menetys, vaikka saikin olla samassa pihapiirissä. 

maalinkeitto-normal.jpg  

Ja jälleen maalikattila porisi monta tuntia ja lopputuloksena oli Falunin punainen punamultamaali. 

Niin ja se Onnela. Siitä lähipäivinä enemmän.