Naapuriin vedettiin vesi- ja viemärijohdot aivan meidän rajan tuntumassa. Tämän vuoksi meidän tontilta on kaadettu yksi ikihonka ja muutama haapa. Ei tullut mieleenkään vastustaa ja olemme pelkästään tyytyväisiä. Nyt meidän omenatarha saa kesällä enemmän aurinkoa ja toivottavasti sen ansiosta saamme lisää omppuja. Ja Mies saa heti lumien sulattua pilkkoa puut hella-, sauna- ja uunipuiksi. Tuo isoin mänty on alkanut kasvunsa joskus 150 vuotta sitten.

puupino.jpg

Pilkottujen puiden määrää tuumattuaan Mies sanoi, että kyllä niistä muutama motti tulee. Siitä alettiinkin filosovoida noita lukuja. Huomasimme, että oikeiden numeroiden lisäksi on "numeroita", joita ei voi kirjoittaa numeroina. Kuvittele, että pyrit Haluatko miljonääriksi-kisaan ja Jaajo sanoo:

Laita järjestykseen pienimmästä suurimpaan seuraavat luvut: kaksi, muutama, pari ja usea. Mites laittaisit? Voisihan siihen laittaa vielä 'jonkin verran'. Entäs suolan laittaminen; hyppysellinen ja ripaus. Kummasta tulee suolaisempi? Eipä taida suola maistua kummassakaan.

Postin aikakäsitys

Posti jakaa tavalliset kirjeet nyt neljän työpäivän kuluessa, kun nyt ne on kuulemma jaettu 2-3 päivän kuluessa ja joskus viime vuosituhannella kirje tuli seuraavana päivänä lähettämisestä. Ja näin tehdään, juuri kun olen oppinut ystäväni Helena esimerkistä lähettelemään nimi- ja synttärikortteja. Pikaisesti tuumin, että olisiko jatkossa hyvä lähettää kortit liike-elämän tavoin kvarttaaleittain eli tammikuun eka viikolla lähetän maaliskuun loppuun saakka menevät kortit. Ja maaliskuun lopussa tekisin valmiiksi huhti-kesäkuulla muistettavat. Pitää tuumata.